29.08.2015, 15:32 | Af: Administrator

U17 snublede på målstregen

U17 led et af de nederlag, der vil gøre ondt længe efter, fordi holdet gjorde næsten alt rigtigt - lige indtil overtiden.

Nogle sejre er sødere end andre, og tilsvarende er nogle nederlag mere bitre end andre. Lørdagens kamp mod FC Nordsjælland hørte ubetinget til den sidste kategori, og skuffelsen sad stadig dybt i kroppen på Svend Graversen, da han samlede op på kampen:

- Det er en kamp, der kommer til at forme sig, sådan som vi havde håbet og villet det. Vi er i stærke i vores presspil og dygtige på omstillinger. Vi spiller måske lige hurtigt nok, men det er egentlig okay, fordi vi hele tiden skaber chancer, forklarer U17-træneren.

FC Nordsjælland havde bolden en del i de første fyrre minutter, men de kom aldrig tættere på end tilløb til chancer. Anderledes forholdt det sig med ulvene, der skabte en stribe åbne chancer før pausen. Heraf var de tre af en sådan karakter, at man med rimelighed kunne forvente, at der blev scoret på dem, men i de afgørende øjeblikke manglede ulvene desværre kvalitet.

"Operationen lykkedes, patienten døde"
På trods af det leverede holdet en løfterig indsats, der blev fortsat efter pausen. Igen holdt FCM U17 værterne fra fadet, mens man samtidig vedblev med at spille sig frem til muligheder på omstillinger. Det gav både en en-mod-en og en to-mod-en situation med FCN-keeperen, men igen manglede der "coolness", når gaflen skulle sættes i det ellers grydeklare hjemmehold.

Som tiden tikkede af uret, lignede det efterhånden en nulløsning, men i overtiden slog FCM-holdet uden varsel revner. To gange kom værterne frem til gode chancer ved simpelthen at slå lange bolde fra andet geled frem mod FCM's forsvar, og da forestillingen gentog sig tredje gang, slap heldet op for FCM - en FCN-spiller kunne score sejrsmålet i tredje minuts overtid.

- Jeg kan ikke svare på hvad der sker i de minutter - om det er nerver, eller træthed eller hvad det er. Vi får to advarsler og overhører dem, og så smider vi det hele på gulvet til sidst. Det er næsten ikke til at bære, lød det træt fra Svend Graversen, der gav holdet en opsang med på vejen.

- Vi kontrollerer den her kamp i 80 minutter og som absolut minimum skal vi have et point. Det tager vi ikke, og det er altså fordi spillerne ikke vil det nok. Det er jeg nødt til at sige. De skal føle sig kaldet til at tage fat i hinanden og stå sammen til sidst, og den trang skal komme inde fra spillerne selv - det kan ikke komme ude fra bænken, udtalte Svend Graversen resigneret, inden han sluttede af med at rose hjemmeholdet for at blive ved med at tro på sejren.

Således sluttede en hård, men lærerig dag i Farum for FCM U17 - en kamp der især var fortvivlende, fordi tre dårlige minutter endte med at annullere hele den gode indsats, der vitterligt havde været op til overtiden.

Allerede om få dage får FCM U17 mulighed for at revanchere sig - tirdags d. 1. september kl. 18.30 tager ulvene imod Haderslev hjemme på Wunderelf Arena.

FC Nordsjælland U17 - FC Midtjylland U17 1-0 (0-0)
80+3 1-0 FCN

Opstilling: Simon Petersen - Japhet Sery Larsen (50' Aksel Smith-Petersen), Nicolai Damkjær, Sebastian Nielsen (65' Casper Tengstedt), Mathias Nors - Victor Torp, Nicolas Hautorp Madsen (50' Kristian Brøndum Pedersen), Christian Tue Jensen - Mads Carlson, Andreas Poulsen, Mikkel Jakobsen

Billede: MT-Foto