29.08.2015, 14:41 | Af: Administrator

U19: Koncentrationssvigt kostede point mod FCN

FCM U19 savnede den vante effektivitet i felterne, og betalte med et nederlag i en ellers tæt kamp i Farum.

Programlægningen i U19 Ligaen betød, at FCM U19 indledte sæsonen på sværest tænkelige vis, nemlig med en udekamp mod sidste sæsons guldrivaler fra FC Nordsjælland.

De forsvarende mestre gik dog friskt til opgaven, helt i overensstemmelse med holdets gameplan. Den dikterede højt pres, også selvom det medførte, at FCM-spillerne ved flere lejligheder kom til at spille mand-mod-mand i forsvaret.

Den uforfærdede indstilling gav i starten Ulvene et overtag, men som halvlegen skred frem tippede spilovervægten til hjemmeholdets fordel.

Det kunne FCM U19-spillerne langt hen ad vejen takke sig selv for, for spillerne var ikke særligt gode på bolden, og smed alt for mange bolde væk. Derved satte holdet sig selv under pres, og det gav en urolig kamp, hvor FCM-spillerne på skift sprintede frem og tilbage, i takt med at boldbesiddelsen skiftede.

Trods tilbud til begge hold forblev stillingen uændret frem til pausen. Her blev Michael skiftet ud til fordel for Mads Olsen - den nigerianske arbejdshest modtog et gult kort allerede efter ti sekunder, og FCM-bænken ville ikke løbe risikoen for, at han skulle pådrage sig et mere.

FCM U19 kom langt bedre ud til anden halvleg, og var især langt bedre til at fastholde bolden på egne fødder, hvorved man undgik de boldtab, der havde stækket holdet før pausen. Det havde den virkning, at FCN langt oftere måtte påbegynde angrebene nede fra eget mål - et foretagende der blev besværliggjort af et godt afstemt FCM-pres.

Alligevel skulle det blive hjemmeholdet, der først kom på tavlen. En FCN-spiller fik lov til at have bolden ugeneret på feltets kant, ude i den ene side, og det gik ikke ustraffet hen. FCN-spilleren udnyttede blottelsen og sparkede fornemt bolden ind bag Andreas Raahauge.

To minutter senere trak værterne yderligere fra - bolden endte i FCM-feltet, og her skønnede dommeren, at der blev begået en forseelse. Straffespark til FCN og 2-0.

- 1-0 målet er en god individuel aktion af FCN-spilleren, og selvom vi er lidt for passive, er det hvad der sker. Til gengæld ærgrer det mig meget, hvordan vi agerer ved 2-0 målet. Der skal vi samle os, og være mere koncentrerede, for på det tidspunkt er vi faktisk inde i en god periode.

Nede med 2-0 gik FCM over til fuld offensiv, og det gav tyve seværdige minutter med adskillige FCM-chancer, men også omstillingsmuligheder til FCN. Ti minutter før tid blev hovedstødsstærke Andreas Murbeck sendt ind som ekstra angriber og FCM gik over til at spille 3-5-2.

Det tunge pres mod FCM-målet gav fire minutter før tid et hjørnespark som Mads Døhr Thychosen tog sig af. Kantspilleren indlæg strøg ind i feltet, hvor Rasmus Nicolaisen steg op og headede reduceringen i nettet - et "trademark"-mål af midterforsvareren.

FCM U19 forsøgte at fremtvinge udligningen, og kom mere end en gang tæt på. Tættest var David, der sendte bolden på stangen, men til sidst kunne FCN-spillerne puste ud og glæde sig over deres tredje sejr i træk og en foreløbig førsteplads i U19 Ligaen.

Udfaldet ærgrede naturligt nok cheftræner Kenneth Andersen, der kunne se sit hold have chancer til mere end det ene mål, det i sidste ende blev til. Trods det var han positiv i sin bedømmelse af sæsonpremieren:

- Det var en rigtig god U19-kamp med meget godt spil fra begge mandskaber. Uagtet resultatet kan vi sagtens være vores indsats bekendt. Der er et par ting vi skal arbejde med ved deres mål, men fysisk og løbemæssigt får vi trykket dem, så det så slet ikke så dårligt ud, fortalte U19-træneren efter kampen.

FCM U19 spiller igen om to uger, lørdag d. 12. september kl. 13.00, hvor holdet gæster Ådalen og OB.

FC Nordsjælland U19 - FC Midtjylland U19 2-1 (0-0)
69' 1-0 FCN
71' 2-0 FCN (straffe)
86' 2-1 Rasmus Nicolaisen (assist Mads Døhr Thychosen)

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Nissen - Michael Olusoji Ogungbaro (46' Mads Olsen), Nikolaj Kirk (82' Andreas Murbeck), Gloire Rutikanga - Babajide David, Mads Døhr Thychosen, Simon Sterring (71' Jákup Thomsen)