12.08.2015, 13:13 | Af: Administrator

Vidste du, at…

Når FC Midtjylland på fredag møder FC København er det ottende gang, at ulvene spiller en fredag. Foreløbigt er det blevet til seks sejre og en uafgjort på en fredag…

Fredag aften brager FC Midtjylland og FC København sammen på MCH Arena. Det er 23. gang, at ulvene tager imod løverne i det midtjyske, og statistikken vidner om lige kampe.

Ni hjemmesejre og otte til gæsterne lyder statistikken på, mens holdene blot fem gange har delt i porten på MCH Arena.

Der er kick-off fredag klokken 18.00.

FC Midtjylland har sammen med klubbens officielle statistikpartner danskfodbold.com været en tur i arkivet og fundet skæve vinkler forud for aftenens opgør.

Vidste du, at...

- FC Midtjylland spiller sin 8. Superliga-hjemmekamp på en fredag. Det har hidtil været ensbetydende med point til FC Midtjylland, idet de syv tidligere tilfælde er endt med seks sejre og en uafgjort; sidstnævnte mod FC København i marts 2013.

- Det er Superligakamp nr. 46 mellem FC Midtjylland og FC København. Statistikken siger 13 sejre til FC Midtjylland, 10 uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 53-79 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland spiller mod FC København sin Superligakamp nr. 500 siden debuten i den bedste række den 23. juli 2000. Siden da er det blevet til et mesterskab, to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer ud fra 232 sejre, 123 uafgjorte og 144 nederlag i Alka Superligaen.

- De seks seneste Superligakampe mellem FC Midtjylland og FC København er endt med sejr til en af klubberne (fire til FC Midtjylland, to til FC København). Tillige har de seks kampe budt på i alt 20 mål, altså gennemsnitligt 3,33 mål pr. kamp.

- Hvis FC Midtjylland besejrer FC København, vil det være første gang siden maj-august 2013, at FC Midtjylland vinder seks Superligakampe i træk. FC Midtjyllands Superliga-klubrekord lyder på syv kampe i træk med sejr sat i april-maj 2002.

- Det er 22 måneder siden, at FC Midtjylland sidst spillede uafgjort i en Superliga-hjemmekamp, hvilket svarer til de seneste 29 hjemmekampe (23 sejre og 6 nederlag). Den igangværende serie uden uafgjort er allerede rekord for hele Alka Superligaen.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - FC KØBENHAVN FREDAG D. 14. AUG. KL. 18.00 - KØB BILLETTER HER >>

- FC Midtjylland er ikke gået målløse fra banen i de seneste 22 Superliga-hjemmekampe, hvor det samlet er blevet til 54 scoringer, svarende til knap 2,5 mål pr. kamp. Kun i tre af de 22 kampe har FC Midtjylland ikke formået at score mere end et mål.

- I de seneste 16 Superliga-hjemmekampe, hvor FC Midtjylland har scoret kampens første mål, er kampen også endt med sejr til FC Midtjylland. Mod FC København på MCH Arena er det endt med fem sejre, en uafgjort og et nederlag i de seneste syv Superligakampe, hvor FC Midtjylland har scoret først.

- Med en sejr over FC København vil FC Midtjylland have opnået maksimumpoint efter fem spillede kampe for kun anden gang i Alka Superligaen, hvilket vil være en tangering af bedriften fra sæsonen 2013/14.

- Det er kun anden gang, at Jess Thorup og Ståle Solbakken står over for hinanden som trænere for to Superligaklubber. Deres hidtil eneste opgør var i april 2011, hvor kampen mellem Esbjerg fB og FC København endte uafgjort.

- FC Midtjylland spiller sin 8. Superliga-hjemmekamp på en fredag. Det har hidtil været ensbetydende med point til FC Midtjylland, idet de syv tidligere tilfælde er endt med seks sejre og en uafgjort; sidstnævnte mod FC København i marts 2013.

- FC Midtjylland vil med en sejr over FC København have maksimumpoint efter sæsonens fem første kampe. Samtidig vil klubben have opnået den bedste sæsonstart for de regerende mestre i 19 år, idet 15 point efter sæsonens fem første kampe kun er præsteret én sæson tidligere, nemlig af Brøndby IF i 1996/97.

- Michael Tykgaard dømmer sin Superligakamp nr. 94 og den 23. med deltagelse af FC Midtjylland (10V-9U-3T). Det bliver hans fjerde Superligakamp mellem FC Midtjylland og FC København; de tre tidligere er endt med en sejr til hver side og en uafgjort, alle afviklet i Telia Parken.