22.09.2015, 03:38 | Af: Administrator

Europæisk bold i sigte

I Herning og Ikast bliver der for alvor skruet op for tempoet i den kommende tid. Både Superligaholdet og U19-mesterholdet går en spændende tid i møde med europæisk fodbold. Rasmus Nissen Kristensen er én af de unge ulve, der skal spille europæisk, og han ser frem til den kommende tid

Alle midtjyske fans kan se frem til store kampe den kommende tid. Som bekendt er Superligaholdet med i Europa League gruppespillet, mens U19-mandskabet er med i ungdommens udgave af Champions League, den største europæiske turnering for klubhold.

En af de spillere, der snart skal spille europæisk, er U19-spilleren Rasmus Nissen.

Den unge ulv er en lokal dreng, som fik sin fodboldopdragelse i en af klubbens mange samarbejdsklubber. Som seksårig snørede han nemlig for første gang sine fodboldstøvler i hjemklubben Brande IF. Fodbold har altid fyldt meget for den unge spiller, og helt tilfældigt er det da heller ikke, at det netop var fodbold, Nissen  valgte som en lille dreng.

- Jeg kommer fra en fodboldfamilie. Min far har altid spillet meget fodbold, og min onkel har været professionel, og min fætter er det nu (Sigurd Kristensen og Leon Jessen, red.), fortæller Brande-knægten.

Det har dog ikke kun været de gode fodboldgener, der har banet vejen til succes. Nissen er udover at være på FC Midtjyllands U19-hold nemlig også en del af det danske U19-landshold. Med jysk accent og en behagelig ydmyghed i stemmen, fortæller han, at også andre ting, har spillet en vigtig rolle for hans udvikling;

- Det har krævet hårdt arbejde at nå hertil. Derudover har det været vigtigt for mig at have en seriøs tilgang til sporten, men det har selvfølgelig også krævet held i de rigtige situationer.

Siden 11-års alderen har U19-spilleren været omkring FC Midtjyllands talenthold. Selvom han er præget af jysk mentalitet og en god portion ydmyghed, så har han altid troet meget på sig selv og på, at han kunne drive det langt:

- Jeg har altid troet på det, og aldrig mistet troen på mig selv. Men som 13-14 årig begyndte jeg for alvor at have målsætninger med fodbolden og drømme om noget stort, fortæller kantspilleren, som for nyligt var samlet med U19-landsholdet til en træningsturnering i Sverige.

Til dagligt går Nissen i 3.G på gymnasiet i Ikast, men selvom der skal forberedes lektier og afleveringer, så er forberedelserne også i gang andre steder – nemlig til den største europæiske turnering for ungdomshold.

Sammen med resten af holdet er han nemlig med i det, der kaldes Champions Path, hvor der venter to playoff-runder i efteråret. Klarer holdet sig videre herfra, blandes de resterende otte hold med de otte toere fra Champions League Path, som er en kopi af den voksne udgave af Champions League. Her spilles kun én kamp.

Efter denne playoff-runde bliver de otte vindere blandet med de otte gruppevindere af Champions League Path i ottendedelsfinalerne, og så fortsætter man med knock-out kampe, inden de to bedste europæiske mandskaber står overfor hinanden i finalen den 4. april i Nyon.

Den første kamp, der venter de unge midtjyske ulve, er georgiske Sarbutalo Tbilisi. Holdet havde ellers mulighed for at løbe ind i storhold som Ajax eller Schalke 04, men det bliver altså i stedet et georgisk og – formentlig – mere overkommeligt mandskab.

Det georgiske hold er ganske ukendt for de fleste, men holdet minder faktisk på flere måder om FC Midtjylland. Således er begge klubber unge, begge fra 1999, og det ligger i begge klubbers DNA at udvikle unge, dygtige talenter.

Det kan være svært at forberede sig til kamp mod et ganske ukendt hold, men for FC Midtjylland-spilleren er der ingen tvivl om, hvad man har af forventninger i truppen til den kommende turnering, hvis man går videre fra den første playoff-runde.

- Det er jo uklart, hvem vi vil komme til at møde fremadrettet, og vi tager selvfølgelig én kamp ad gangen. Men det er klart, at forventningen om at nå forholdsvis langt er stor, fortæller han.

Der venter altså det unge U19-mandskab hård modstand og internationale klassehold, som kan give enhver ung spiller hård på brystet samt god erfaring inden en eventuel professionel karriere. For kantspilleren er det da også nogle af de ting, han håber at kunne tage med fra ungdommens Champions League.

- Jeg håber, det kan give en masse international erfaring og at kampene bliver spillet på et højt, internationalt niveau. Så vil man som spiller udvikle sig i retning af det niveau, man ser i seniorfodbold, fortæller landsholdsspilleren, der da også selv har en drøm om at debutere på Superligaholdet en dag.

Det første af de to opgør spilles på hjemmebane på den jyske hede den 30. september, og returopgøret finder sted tre uger senere i den georgiske hovedstad Tbilisi. Går holdet videre herfra, venter altså endnu en playoff-runde.  

Fakta om Rasmus Nissen
Alder: 18 år
Barndomsklub: Brande IF
Position på banen: Kant
- Fødselsdag: 11-07-1997
Rygnummer: 6

Fem skarpe til FCM-spilleren
- Spidskompetencer: Power, vilje og styrke.
- Største oplevelse: At deltage i turneringen Centenario Granate i Argentina sidste år.
- Den største drøm: Lige nu er drømmen at debutere på Superligaholdet.
- Interesser udenfor banen: Tiden bruges på skole, lektier og ikke mindst det sociale. 
Favoritklub: FC Midtjylland.