17.09.2015, 09:22 | Af: Administrator

Fankoordinatorens blog: Europa venter!

Endelig venter MCH Arena igen på at blive indtaget ovenpå en landskampspause, der næsten ikke er værd at nævne.

Den eneste positive ting må være spilletiden til tre af vores egne drenge, men desværre kunne hverken Poulsen, Sisto eller Sviatchenko gøre nogen forskel for landsholdet. Lad os i stedet blot glæde os over, at transfervinduet er lukket i uden nogle salg af profiler, siden vi sidst var samlet på MCH Arena.
Fortiden behøver vi dog ikke dvæle meget ved, når den forestående opgave har al den pondus, som man kan ønske sig; klubbens første kamp i et europæisk gruppespil. Polske Legia Warszawa står på den anden side af kridtstregerne, når der bliver fløjtet op torsdag aften, hvilket rent sportsligt bør efterlade os med fine chancer for en god debut, hvis vi læner os op af de seedninger, der var sat op før lodtrækningen, men én ting er de historiske resultater, der ligger til grund for seedningerne, en anden ting er virkeligheden anno 2015.
 
Legia Warszawa er en succesrig klub med en enorm fanskare, der virkelig forstår at støtte deres hold. Gør jer selv den tjeneste, at se deres fans folde sig ud på YouTube - det er en oplevelse. Forhåbentligt hører vi ikke det store til dem torsdag aften, hvor deres elleve udvalgte på græsset gerne skal ned med nakken. Bulletinerne går på et fyldt udebaneafsnit, så vi kan godt forvente gang i den på lægterne, men det er heldigvis en del af oplevelsen, når man krydser klinger med de store klubber ude i Europa.
 
Vi kan i efteråret se frem til seks gruppekampe i Europa League - at få dén slags oplevelser er ikke alle klubber forundt. Hvad enten vi leverer overraskelsen eller ryger ud på røv og albuer, bliver det en uforglemmelig rejse for os alle. Ambitionsniveauet er selvfølgelig højt, og vi sigter alle efter at levere et godt indtryk internationalt, men uanset hvordan resultaterne former sig i løbet af de kommende måneder, må vi ikke glemme, at vores vigtigste kampe til stadighed vil finde sted i Alka Superligaen - vi kan med andre ord på sin vis betragte Europa League som et frirum fra topstriden i den hjemlige andedam, men misforstå mig ikke; Jeg vil også gerne give Napoli, Brugge og Warszawa tørt på!
 
De tre ovenstående destinationer venter forude i oktober og november - og hvorfor ikke opleve kampene på nærmeste hold? Den officielle fanklub, Black Wolves, arrangerer busture til alle kampene med priser startende på kun 1000 kroner. Turene kan man læse meget mere om på fanklubbens hjemmeside www.black-wolves.com - sidste tilmeldingsfrist for den første tur til Brugge er mandag d. 21/9, så skynd dig at tage fri i dagene omkring kampen, således du kan blive en del af det europæiske fællesskab. Det kunne være fedt, hvis vi kan samle endnu flere end de ca. 200 fans, der havde taget turen til Southampton.
 
Lad os dog i første omgang holde fokus på den forestående kamp mod Legia - og dog. Til den seneste europæiske hjemmekamp mod Southampton blev der desværre råbt efter de engelske spillere i nogle vendinger, som UEFA har karakteriseret som diskriminerende og nedsættende. Det har betydet en hård straf fra det europæiske fodboldforbund, som vi mærker effekterne af torsdag aften. Jeg er sikker på, tilråbene var en handling foretaget af enkelte personer uden de bagtanker, som UEFA har tillagt tilråbene, men hele scenariet med dertilhørende straf skal nødigt gentage sig, da det både er dyrt for klubben, men ikke mindst også skader fansenes muligheder for at udfolde sig.
 
Derfor vil jeg gerne på det kraftigste opfordre til, at folk dropper alle tilråb, der kan tolkes som diskriminerende, hvad enten det er af seksuel eller racemæssig karakter, når de entrerer MCH Arena torsdag aften. Når det er sagt, vil jeg i samme åndedrag gerne opfordre folk til at møde op med samme kampånd, som da vi kvalificerede os til gruppespillet. Jeg får stadig gåsehud, når jeg tænker tilbage på den torsdag i august, da de sydengelske millionærer blev sendt tilbage med en lang næse - MCH Arena kogte den aften i en grad, som jeg aldrig før har været vidne til. Dén aften fik vi alle beviset for, at fodbold er følelser, og at det kan skabe et sammenhold uden lige, når blot vi står sammen - det må være opskriften igen på torsdag, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at kunne tage kampen op mod polakkerne, både på og udenfor banen. Større uddybning af fansenes betydning er der vist ikke behov for, da ord vitterligt føles som en fattig størrelse, når man skal beskrive den elektriske stemning fra d. 27/8 - tilbage er der i stedet kun at ønske god kamp til alle, der har været heldige at få billet. Lad jeres stemme blive hørt!
 
Med ønsket om en god kamp,
Peter Ross