15.09.2015, 07:53 | Af: Administrator

FCM støtter indsamling til flygtninge

90 Minutes for Hope = 1 euro pr. tilskuer til Legia-kampen

Det var FC Porto, der fik ideen.

Det var Karl-Heinz Rummenigge, formand for ECA, European Club Association, der spredte budskabet.

Og på torsdag er FC Midtjylland blandt bidragsyderne, når klubber med hjemmebane i Champions League og Europa League i denne uge donerer en euro pr. tilskuer til initiativer, der skal hjælpe de mange trængende i den aktuelle europæiske flygtninge-krise.

- Som europæiske fodboldklubber anerkender vi, at vores arbejde rækker langt ud over, hvad vi præsterer på banen, og at vi har en naturlig forpligtigelse til at engagere os i sociale initiativer og på den måde give noget tilbage til samfundet. Som vigtige institutioner i samfundslivet kan vi ikke lukke vores øjne for de dramatiske scener, der lige nu udspiller sig rundt om i Europa, siger Karl-Heinz Rummenigge.

I FC Midtjylland er formand Rasmus Ankersen helt på linje med formanden for sammenslutningen af europæiske fodboldklubber.

- Det rører alle, hvad der sker rundt om os lige nu. Og kan vi hjælpe, så skal vi naturligvis hjælpe på linje med vores europæiske kolleger, siger Rasmus Ankersen.

Også FC Midtjyllands anfører Kristian Bach Bak støtter op om initiativet.

- Når alle europæiske klubber står sammen om indsamlingen og budskabet, er det virkelig noget, der hjælper og får opmærksomhed. Vi er stolte over, at vi via kampen mod Legia på torsdag forhåbentlig kan være med til at gøre en forskel, siger Kristian Bach Bak.

Hvad de indsamlede penge skal gå til, er endnu ikke besluttet.

- Men det samlede beløb går til en eller flere specialiserede og respekterede europæiske organisationer med konkrete erfaringer fra arbejdet med flygtninge, forsikrer Karl-Heinz Rummenigge.