06.09.2015, 20:52 | Af: Administrator

Flere FCM’ere i landsholdsaktion

Pione Sisto fik debut i den danske landsholdstrøje

Der var flere gode præstationer af FC Midtjylland-spillerne på arenaerne rundt om i Europa i weekenden. Størst var det for Pione Sisto, der fik sin A-landsholdsdebut, da landstræner Morten Olsen havde rystet posen og valgt Tjørring-knægten på højre kanten i opgøret mod Albanien.

Første halvleg blev det til for dribleren, og i anden halvleg var det i stedet Jakob Poulsen, der udgjorde det midtjyske islæt for nationalmandskabet, da han blev sat ind på den centrale midtbane, hvor han var med på at få styr på den danske organisation og få styr på spillet.

I fredagens opgør blev der ikke brug for Erik Sviatchenko, Kian Hansen og Morten 'Duncan' Rasmussen, men de er sammen med Sisto og Poulsen i spil til startpladserne mandag aften, hvor det gælder det vigtige opgør mod Armenien på udebane.

I Grækenland var Tim Sparv på banen i hele opgøret, da finnerne hentede en 1-0-sejr over grækerne, og dermed lever Sparv og co. forsat i EM-kvalifikationsgruppe F, hvor de lige nu er fem point efter Ungarn på tredjepladsen.

EM-kvalifikation kæmper de ikke om i Costa Rica, i stedet spillede de en af de helt store venskabskampe, da modstanderen lørdag aften var ingen ringere end Brasilien. Og det opgør fik Marcos Ureña lov til at være en del af, da han fik den første time på banen i kampen, der sluttede med en 1-0-sejr til brasserne.

Awer Mabil havde tilsluttet sig det australske U23-landshold, der var en tur i Tyrkiet. Og det blev en succes for spillerne fra ”Down Under”, der vandt med 1-0, og det var med den midtjyske australier på banen i anden halvleg.

Endelig var nytilkomne Filip Novák med i den tjekkiske trup, der vandt 2-1 over Kasakhstan, men her blev det ikke til spilletid til venstrebacken. Også søndag aftenes 2-1-sejr over Letland, men så kan Novák til gengæld glæde sig over, at tjekkerne ligger lunt i svinget til en plads til næste års EM.

Allerede torsdag var Patrick Banggaard og Kristoffer Olsson i aktion, og mens Banggaard og resten af de danske U21-drenge måtte se sig besejret af Tysklands ditto, så strålende Olsson i Sveriges 3-0-sejr over San Marino. Det tidligere Arsenal-talent åbnede ballet efter 22 minutter, og senere var han arkitekten bag Sverige sidste to mål.