12.09.2015, 18:43 | Af: Administrator

Flot U19 sejr i urolig kamp

Med et mål i slutningen af hver halvleg tog FCM U19 en 0-2 sejr med hjem fra Odense

Før dagens kamp havde U19-holdet kun spillet en enkelt kamp i ligaen, hvor det var blevet til et knebent 2-1 nederlag ude mod FCN. Og der ventede også en svær udebanekamp i dagens opgør mod OB, der havde tidligere ungdomstræner i FCM, Tonny Hermansen, på sidelinjen.

De unge ulve startede kampen med at blive udsat for et meget aggressivt spillende OB-hold med højt presspil i bagkæden og en satsning på at generobre andenboldene.

Men det høje presspil fra hjemmeholdet formåede FCM at spille sig rundt om og derved kontrollere halvlegen. Samtidigt efterlod det høje pres gode muligheder for farlige omstillinger.

Sådan en omstilling opstod med to minutter til pausetid, hvor Babajide David får drevet bolden fremad og afleveret til kantkollega Mads Døhr Thychosen, der med et veltimet indlæg fandt Simon Sterring. Angriberen svigtede ikke og kunne heade bolden i nettet til midtjysk 0-1 føring.

Oppe med et enkelt mål til pause betød, at OB var tvunget til at komme endnu længere frem på banen i anden halvleg for at jagte udligningen.

Den havde FCM luret og kunne fint håndtere halvlegen, selvom OB i slutfasen kom nærmere en udligning. I stedet kunne FCM i det 83' minut sætte trumf på med målet til 0-2. Rasmus Nissen dukkede efter et hjørnespark op ved forreste stolpe og pandede kuglen i kassen. Hjørnesparket blev taget af Mads Tchychosen, der kunne notere sig for sin anden assist i kampen.

Kampen sluttede altså derfor med en 0-2 sejr til FC Midtjylland U19 på Odense Atletikstadion.

Træner Kenneth Andersen havde efter slutfløjtet følgende tanker om sejren:

- Jeg synes, vi vinder en fortjent sejr, selvom OB i slutfasen får lov til at snuse til udligningen, inden vi heldigvis får lukket kampen ned til sidst. Det blev samtidig en noget urolig kamp på grund af den måde, som den blev spillet på med meget duelspil, men grundlæggende en fortjent sejr, lyder ordene fra Kenneth Andersen.

Andersen havde til dagens kamp valgt at rotere på målmandsposten, og således stod Simon Petersen på mål, der ellers til dagligt spiller for U17-holdet. Med et clean sheet i første kamp var det da også en glad træner efter kampen.

- Det var en rigtig fin kamp af Simon Petersen i dag, der kom op og spillede sin allerførste kamp på U19-niveau - flot præstation, siger Kenneth Andersen om målmanden.

Næste opgave for U19-mandskabet er allerede om fire dage, hvor de hjemme tager i mod AGF klokken 17.00.

U19-ligaen, runde 5:
OB U19 - FCM U19 0-2 (0-1)
43' Simon Sterring
83' Rasmus Nissen

Start-11: Simon Petersen, Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Nissen, Gloire Rutikanga, Mads Olsen ('77 Michael Olusoji Ogungbaro), Nikolaj Kirk ('63 Jákup Thomsen), Babajide David, Mads Døhr Thychosen, Simon Sterring

Sted: Odense Atletikstadion