30.09.2015, 19:22 | Af: Administrator

Fornem start for U19-holdet

Her til aften tog U19-ulvene i mod det georgiske mandskab FC Saburtalo i den første af to knockout-kampe i UEFA Youth League

Det var for de fleste et ganske ukendt hold, U19-holdet skulle møde i det første play-off opgør af UEFA Youth League. Til trods for det var der et flot fremmøde på MCH Arena med 1048 tilskuere, som alle kunne se en FCM tage en flot 3-1 sejr med til returkampen.

De første 10 minutter bar præg af en smule usikkerhed og fejlafleveringer fra begge mandskaber, men efter et kvarters tid faldt spillet mere til ro.

FC Midtjylland fik dog efterhånden mere og mere greb om kampen, og fik sendt flere afslutninger inden for målrammen. Især højre siden fungerede godt og efter 22 minutters spil stak Jonas Gemmer en perfekt aflevering i dybden til Alexander Munksgaard, som fladt afleverede bolden ind i felten til Simon Sterring, som sikkert kunne bringe hjemmeholdet i front. 1-0, og et mål lige efter bogen.

Det georgiske hold havde ikke meget at komme med i første halvleg og blev ikke rigtig farlige.

Det blev ulvene til gengæld igen. En velspillende Mads Døhr Thychosen fik fem minutter før pausen tilkæmpet sig et frispark i venstre side. Han sparkede selv og fandt inde foran mål dagens anfører Jonas Gemmer, som sikkert kunne heade hjemmeholdet i front til 2-0.

2-0 stod der til pause med et FCM-mandskab i fuld kontrol over kampen, hvor forsvaret havde vist stor sikkerhed i de bagerste rækker, og hvor der blev lagt et højt pres på udeholdet.

FC Saburtalo kom bedre ud til anden halvlegs start, og efter 51 minutters spil lagde en georgisk spiller bolden ind i feltet, hvor Jonas Gemmer uheldigt får ramt bolden og passerer Oliver Ottesen i eget net.

Ingen af holdene kom rigtigt frem til det store i løbet af anden halvleg, og spillet var mere eller mindre ligeligt fordelt på begge banehalvdele. Begge hold havde et par skudforsøg, men mere blev det heller ikke til.

Men efter 84 minutters spil lykkedes det FC Midtjylland at få scoret igen. Efter et georgisk boldtab på egen banehalvdel, kunne Rasmus Nissen øge føringen til 3-1 med en sikker højrebensafslutning, som også blev punktum for kampen. 

En god start på UEFA Youth League og en solid og fortjent sejr til U19-holdet, som om tre uger kan drage mod Georgien med et godt resultat i kufferten.

UEFA Youth League, play-off-runde 1:
FC Midtjylland U19 – FC Saburtalo Tbilisi U19 3-1 (2-0)
23’ Simon Sterring 1-0
41’ Jonas Gemmer 2-0
51’ Jonas Gemmer 2-1 (selvmål)
84’ Rasmus Nissen 3-1

Advarsler:
08’ Mads Døhr Thychosen
38’ Rasmus Lauritsen
40’ Grigol Chabradze.
58’ Gagi Margvelashvili

Start-11: Oliver Ottesen, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Andreas Murbeck, Gloire Rutikanga, Jonas Gemmer, Nikolaj Kirk (73’ Mads Olsen), Rasmus Nissen, Mads Døhr Thychosen (86’ Erik Braun), Simon Sterring (63’ Jákup Thomsen)

Bænk: Simon Petersen, Andreas Poulsen, Malte Jürgensen, Mads Olsen, Erik Braun, Rasmus Winther Johansen, Jákup Thomsen

Tilskuere: 1048 på MCH Arena

Kampens spiller: Mads Døhr Thychosen

Dommer: Vilhjalmur Thorarinsson