16.09.2015, 20:28 | Af: Administrator

Hidtil bedste præstation af U17

FCM U17 viste i glimt sit store potentiale, da holdet tilføjede AGF sæsonens første nederlag i en medrivende kamp.

Cheftræner Svend Graversen havde op til kampen mod AGF klart tilkendegivet, at han forventede mere af FCM U17 end holdet havde vist i sæsonens første fire kampe.

Ordene var tydeligvis blevet taget til efterretning, for FCM U17 var flyvende i kampens første halve time. Der blev taget det ene højintense efter det andet, presspillet hang sammen og AGF-defensiven blev splittet med hurtigt pasningsspil.

Chancerne kom med korte mellemrum og to gange scorede FCM på riposter efter afslutninger, men begge gange blev målene underkendt fordi målscoreren var offside.

Det har tidligere været lidt af en akilleshæl, at holdet ikke har fået udbytte af sine gode perioder, men efter 21 minutter manede Noah Grøn Iversen den frygt i jorden. Angriberen havde sidste fod på et flot FCM-opspil, der også involverede Mads Carlson, Sebastian Buch og Mikkel Jakobsen.

FCM U17 faldt en smule i kadence i halvlegens sidste ti minutter, men det ændrede ikke på indtrykket af en opløftende halvleg, der blev spillet på et højt niveau.

I anden halvleg investerede AGF mange kræfter på at få vendt slagets gang, og det gav en urolig kamp. Det var derfor yderst velkomment, da Anders Poulsen afsluttede et angreb over højresiden med scoringen til 2-0 - målet kom blot to minutter efter at kantspilleren var kommet på banen.

Direkte rødt og reducering
På det tidspunkt lignede det en ekspeditionssag for FCM U17, men ti minutter før tid kom dramaet. En lang bold fra AGF gav en returbold, som der blev afsluttet på - og det gav en ny returbold, der igen faldt ned for fødderne af en AGF'er, der dog måtte se sit forsøg reddet på stregen af Sebastian Nielsen.

Desværre tog backen hånden til hjælp, og dommeren havde derfor ikke andre muligheder end at præsentere "Seb" for det røde kort og dømme straffespark. Det udnyttede AGF, og så var der lagt i kakkelovnen til en nervepirrende afslutning.

Det blev det dog ikke for alvor - altså nervepirrende - fordi FCM'erne var dygtige til at få lavet en masse spilstop. Det endte derfor med en 2-1 sejr, og træneren var tilfreds, både med pointene og den måde, de var kommet i hus på:

- Vi har været utilfredse med præstationerne i de første kampe, fordi vi har vidst, at holdet indeholder meget mere, end de har vist. Og det gør de stadigvæk. Men kan vi tage den første halve time, vi spiller i dag, og gøre den til vores bundniveau - så bliver vi decideret modbydelige at møde for de andre hold, fortæller Svend Graversen.

Næste kamp for FCM U17 er udekampen mod AaB lørdag den 3. oktober kl. 15.15. Se stillingen i U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 - AGF U17 2-1 (1-0)
21' 1-0 Noah Grøn Iversen
62' 2-0 Andreas Poulsen
69' Udvisning: Sebastian Nielsen
70' 2-1 Kasper Lunding, straffespark

Opstilling: Simon Petersen - Aksel Smith-Petersen, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Sebastian Nielsen - Mads Carlson, Mikkel Jakobsen (50' Nicolas Hautorp Madsen), Victor Torp, Lukas Grenaa Giessing (60' Andreas Poulsen) - Sebastian Buch Jensen, Noah Grøn Iversen (71' Mathias Nors)

Billede: MT-Foto