30.09.2015, 03:14 | Af: Administrator

Midtbane-tekniker på akademiaftale

Med Kristian Brøndums tilgang til Akademiet kommer der hurtige fødder og et godt blik for spillet

Det gik godt til den første træning. Og sådan fortsætte det til de efterfølgende træninger, og derfra var Kristian Brøndum solgt. Solgt til fodbolden, som siden seksårsalderen har fyldt meget hos ham.

Fodbolden har da også allerede bragt ham vidt omkring. Det hele begyndte i den lille klub Erritsø GIF ved Fredericia, men midtbanespilleren har også været en tur i OB og Fredericia FC, men i sommer begyndte han så på FC Midtjyllands fodboldakademi.

- Jeg føler, der er gode muligheder her, og det hænger godt sammen med efterskolen. Banerne ligger ved siden af, der er gode forhold og store ambitioner, siger Kristian Brøndum Pedersen, der ikke skulle bruge lang tid på at overveje skiftet til FC Midtjylland, da muligheden bød sig.

- Det lød bare godt og passede perfekt til mig.

Hurtige fødder, god en mod en offensivt og farlige afleveringer i dybden er nogle af de kompetencer, der har givet ham muligheden hos midtjyderne, hvor turen i begyndelsen allerede har bragt ham og holdet til Italien.

- Vi spillede blandt andre mod Roma og Juventus, fortæller Kristian Brøndum, som dog har også har slåsset med en skade i begyndelsen.

- Men jeg er lige kommet tilbage efter at have været skadet i næsten fem uger, og hvad er bedre end at komme tilbage og skrive under på en kontrakt med FC Midtjylland, jubler midtbanespilleren.

Den foreløbige førsteplads på fodboldhitlisten over oplevelser var med barndomsklubben Erritsø, da drengene til FTJ Cup sendte mægtige Brøndby IF ud af turneringen – og nå ja, så kvitterede Brøndum da også lige med to-tre mål i 4-2-sejren.

- Det var rigtigt fedt. De havde ikke tabt i lang tid, husker Brøndum Pedersen, der altid har haft stor opbakning hjemmefra.

- Jeg har haft min far som træner i nogle år. Og da jeg flyttede til OB, kørte han mig hver dag. Da jeg skiftede til Fredericia blev han træner der, fortæller han.

- Hele familien har støttet mig. Det betyder, at jeg har holdt ved og er gået efter det. Jeg har beholdt ambitionerne, siger Kristian Brøndum Pedersen.

Og ambitioner har han stadig.

- På kort sigt er ambitionen at spille mig så tæt på U17-holdet som muligt. På længere sigt er fremtidsdrømmen at blive professionel fodboldspiller og leve af det.

Og ifølge akademichef Flemming Broe, så er der gode muligheder for, at Fredericia-knægten kan føre det langt.

- Kristian er en dygtig offensiv spiller, som har en god teknik, gode offensive løb og god tilgang til sporten. Han er meget dedikeret til sin sport, men skal lige vænne sig til at være med på højeste niveau, lyder skudsmålet fra akademichefen.

Og det er ord, som U17-træner i FC Midtjylland Svend Graversen er enig.

- Kristian er en spiller, vi forvente ros meget af på sigt. Han er en futurespiller, som skal lægge på fysisk og være tålmodig. Han har hurtige fødder, er teknisk god med bolden og en dygtig boks til boks spiller.

- Med tiden skal han udvikle sig til at blive dygtigere til at score mål, men han har et mind set, som er kendetegnet ved, at han arbejder hårdt for at blive bedre og dygtiggøre sig, siger Svend Graversen.