27.09.2015, 16:53 | Af: Administrator

Stensikker FCM-triumf i Randers

Den stille eksistens Banggaard i fokus med scoring og rødt kort

FC Midtjylland er tilbage på førstepladsen i Alka Superligaen. Det er en behagelig kendsgerning efter 2-0 sejren over Randers på udebane, hvor en af de normalt stille mænd, centerforsvareren Patrick Banggaard, efter kampen måtte stille op til stribevis af interviews.

Dels fordi den høje mand bragte FCM foran efter godt en times spil, da han blev hængende i Randers-feltet og havde sidste, lange tå på efter klassisk klumpspil. Og ikke mindst fordi fyren ikke længe efter så direkte rødt fra dommer Kenn Hansen efter en tackling, som dommeren vurderede blev udført med unødig stor kraft.

Men inden da havde Jakob Poulsen været arkitekten bag gæsternes 2-0-scoring, der beviser, at lange, selvopofrene boldjagter over 80 meter fra tid til anden giver pote. Randers-forsvareren Mads Fenger spillede Poulsen totalt blank med en hovedløs tilbagelægning. Den rutinerede landsholdsmand holdt hovedet koldt og ventede, indtil Morten Duncan nåede på omgangshøjde. Så trillede midtbaneregissøren stille på tværs, og så kunne Duncan score på et af karrierens nemmere tap-ins.

Randers var ellers kommet blæsende ud til anden halvleg, og de første 15 minutter var FCM presset tilbage. Men de to scoringer ændrede i den grad kampens karakter, og siden så udeholdet sig ikke tilbage. Heller ikke med en mand i undertal.

Vellykket sidebytte

Med en Pione Sisto i venstresiden og Daniel Royer på højre kant blev det indledende 45 minutter med talrige gode muligheder for FCM. Flere gange var Pione Sisto arkitekten, blandt andet bag fine muligheder til Filip Novak og Morten Duncan Rasmussen. Jakob Poulsen testede Karl-Johan Johansson i Randers-målet med et fladt forsøg fra distancen, og også Royer ville lege med, da han vippede en bold ind i feltet, som lige manglede det sidste. I den modsatte ende havde hjemmeholdet sine forsøg centreret omkring venstrekanten Jonas Borring, men FCM-keeper Mikkel Andersen blev aldrig testet for alvor.

Sidebyttet med Pione Sisto og Royer var alt i alt en pæn succes, og de vel omkring 400 medrejsende FCM-tilhængere kunne kontinuerligt dominere lydbilledet på det solbeskinnede stadion i Randers. Mest da gæsterne forgæves appellerede heftigt for et straffespark efter en Randers-hånd på i feltet.

Med den stensikre sejr og det lille målorgie spillede FCM sig altså tilbage på den førsteplads, som FCK havde til låns i en uge. Samtidig fik et koncentreret, fokuseret og løbevilligt midtjysk mandskab et perfekt afsæt til torsdagens vanskelige udekamp mod Club Brugge i Europa League-gruppespillet.