01.09.2015, 16:06 | Af: Administrator

U19 får georgisk modstand i Champions League

Sarbutalo Tbilisi fra Georgien bliver udfordringen for U19-talenterne. Første kamp spilles på hjemmebane den 30. september

Der bliver masser af europæisk fodbold i FC Midtjylland i efteråret. For mens førsteholdet spillede sig i gruppespillet i Europa League, så er U19-holdet som danske mestre med i ungdommens Champions League.

Her havde de midtjyske talenter mulighed for at løbe ind i storhold som Ajax Amsterdam, Schalke 04 eller Red Bull Salzburg, men det blev i stedet georgisk modstand i form af Sarbutalo Tbilisi.

- Det bliver en spændende udfordringer. Der er mange ubekendte i forhold til Sarbutalo Tbilisi, men umiddelbart bør det være en modstander, hvor vi har en god mulighed for at lave et godt resultat, lyder den første vurdering fra U19-chefrtæner Kenneth Andersen.

- Jeg har lige nået at tale kort med den danske U17-landstræner Jan Michaelsen, fordi han var i Georgien med landsholdet sidste sommer, og det havde været en fin oplevelse, fortæller U19-træneren.

Sarbutalo Tbilisi er lige som FC Midtjylland grundlagt i 1999, og præcis som midtjyderne har de tradition for at udvikle dygtige talenter. Således var klubben repræsenteret med fire spillere på det seneste U18-landshold i årgang 97. I samme årgang er FC Midtjylland repræsenteret med seks spillere på nationalmandskabet.

FCM er med i den såkaldte 'Champions Path', der består af to playoff-runder i efteråret, hvorefter de otte resterende hold til foråret blandes med de otte toere fra 'Champions League Path'.

De otte vindere i den playoff-runde blandes med de otte gruppevindere fra Champions League Path, som er en kopi af de voksnes udgave, og herefter fortsætter man efter knockout-systemet indtil finalen i Nyon i april.

FC Midtjylland åbner Champions League playoff-runden på hjemmebane onsdag den 30. september, mens der er returkamp i Georgiens hovedstad Tbilisi tre uger senere.