16.09.2015, 18:43 | Af: Administrator

U19 sled sig til tre point

Måtte vriste pointene fra godt kæmpende AGF der førte ved halvleg. NK matchvinder to minutter før tid.

Tilbage i marts overrumplede AGF's U19 mandskab ulvene med en klar 5-2 sejr i det indbyrdes opgør.

Efterfølgende blev FCM U19 tildelt sejren på grund af en skrivebordsfejl, og styrede derefter sikkert mod mesterskabet, men mon ikke den kamp gav århusianerne ekstra tro på, at de kunne få point ud af de to klubbers møde onsdag aften?

Gæsterne gik i hvert fald friskt til sagen, selvom det var FCM der dominerede. Cheftræner Kenneth Andersen havde efterlyst, at hans hold fik sat spillet lidt bedre op, men selvom der var gode takter, manglede der fortsat kvalitet, når den afgørende aflevering skulle sættes ind.

I stedet kom AGF foran efter 21 minutters spil, da Kristian Dirks Riis lavede en for kort tilbagelægning til Andreas Raahauge. Keeperen stormede ud af målet, men en AGF'er kom imellem, og dommeren vurderede, at målmanden begik straffespark.

Det tog Michael Zacho sig af, men Raahauge havde læst AGF-topscoreren og parerede forsøget. Desværre nåede Zacho riposten først, og så kunne han alligevel bringe gæsterne i front.

I pausen instruerede Kenneth Andersen sine spillere i at føre bolden mere ud over fløjene, og det skulle vise sig at have den ønskede effekt. Trykket på AGF blev intensiveret, og selvom AGF var gode til at trække offsidefælden, fik FCM'erne sendt en stribe farlige indlæg ind i feltet.

Efter ti minutters spil kom Jákup Thomsen ind i stedet for Simon Sterring. Jákup over dog ikke Sterrings plads i angrebet, men gik i stedet ud som venstre back, og skubbede derved Rasmus "NK" Nissen (billedet) op på kanten, mens Mads Døhr Thychosen gik ind som frontløber.

- "NK" har en hel masse fysik, og det ville vi gerne udnytte ved at få ham længere frem på banen. Vi vil gerne have ham og Jákup ud i nogen to-mod-to situationer over for deres back og kant, og derved få skabt et ekstra tryk på dem, forklarede Kenneth Andersen om baggrunden for den sindrige rokade.

Opspilsfejl straffet
Det var dog en AGF-fejl, der første til udligningen to minutter senere. AGF's målmand slog en dårlig aflevering frem i banen, og Nikolaj Kirk opsnappede bolden. Han styrede direkte mod mål, og da ingen gik til ham, løb han ind i feltet og klappede udligningen i nettet.

AGF var under hårdt pres, men viste alligevel tænder en enkelt gang, da en afslutning fra Michael Zacho tog oversiden af overliggeren. Ellers tilhørte halvlegen FCM U19, og to minutter før tid faldt afgørelsen.

Alexander Munksgaard erobrede bolden på banens midte og satte i en omstilling. Munksgaard lagde bolden ud til NK i venstresiden, han tog et træk ind i feltet og fra 8-10 meters afstand sparkede han sejrsmålet i nettet.

- Det er en fuldt fortjent sejr, men det bliver en svær kamp, fordi vi kommer bagud, og AGF formår at være meget kompakte i deres bagerste rækker, udtalte Kenneth Andersen efter kampen.

Cheftræneren var tilfreds med hele sit hold, men tog sig alligevel tid til at rose sine indskiftere - den uvante venstreback Jákup og Michael Ogungbaro, der kom ind og var den defensive sikringsspiller, på et tidspunkt hvor stort set alle FCM'erne var på vej fremad.

Næste kamp for FCM U19 er UEFA Youth League-opgøret på hjemmebane mod georgiske Saburtalo Tbilisi. Den kamp spilles onsdag d. 30. september kl. 18.00.

FC Midtjylland U19 - AGF U19 2-1 (0-1)
21' 0-1 Michael Zacho
58' 1-1 Nikolaj Kirk
88' 2-1 Rasmus Nissen (assist Alexander Munksgaard)

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Nissen - Gloire Rutikanga, Mads Olsen (67' Michael Olusoji Ogungbaro), Nikolaj Kirk - Babajide David, Mads Døhr Thychosen, Simon Sterring (56' Jákup Thomsen)