28.09.2015, 19:33 | Af: Administrator

U19-talent: Har et mål om at nå langt

Lokale Rasmus Nicolaisen ser frem til morgendagens UEFA Youth League opgør på MCH Arena

Onsdag går det løs med UEFA Youth League - ungdommens Champions League - når FC Midtjyllands U19-hold og det georgiske – og temmelig ukendte – mandskab Sarbutalo Tbilisi krydser klinger i den første knockout-runde.

De unge ulve spiller kampen på superligaholdets hjemmebane MCH Arena.

En af de spillere, som kan se frem til spændende international erfaring, er Rasmus Nicolaisen.  

Den unge forsvarsspiller er en lokal dreng, som har rødder i FCM-samarbejdsklubben Aulum IF.

Som dreng var der ingen tvivl om, at Daniel Agger var det helt store forbillede, da han spillede i drømmeklubben Liverpool. Men noget har ændret sig siden dengang.

- Daniel Agger var mit idol, indtil han skiftede til Brøndby. Så jeg har faktisk ikke noget idol mere, fortæller han med et lille grin.

Selv har han da også udviklet sig meget siden drengeårene. Den 190 centimeter høje forsvarsspiller kom til FC Midtjylland som U14-spiller og har siden gjort sig på klubbens ungdomshold samt været omkring de danske ungdomslandshold.

Han ser frem til snart at prøve kræfter med den største europæiske turnering, der venter rundt om hjørnet. Til trods for, at holdet er det eneste danske i turneringen og står overfor store kampe, er den jyske mentalitet og ydmyghed langt fra pakket væk. Det bliver stort, men ’vi tager en kamp ad gangen’, bliver der da også slået fast.

Store drømme
Nicolaisen er 18 år men har allerede opnået meget. Ligesom alle andre drenge, så var det bare fodbolden, der var spændende som lille, og det har holdt ved lige siden. I sommer blev han student, og til daglig er han en fast del af FC Midtjyllands U19-hold.

I vinter var han dog med på superligatruppens træningsturnering i Østrig i vinter. U19-spilleren er ikke i tvivl om, at turen har været med til at ruste ham som fodboldspiller og give ham en forståelse for, hvad der kræves for at nå rigtig langt.

- Man kan mærke den store forskel fra at være U19-spiller til at være superligaspiller, og man skal være på hele tiden, fortæller han og understreger samtidig, at denne tur helt klart har været den største personlige fodboldoplevelse til dato.

Selv har unge Nicolaisen da også en drøm lige nu.

- Min drøm lige nu er at blive en del af førsteholdstruppen, og det er klart, at det er vildt fedt at spille sammen med dem, man altid har set op til.

I lære som professionel
Ligesom de fleste af udefra så ved forsvarsspilleren heller ikke meget om den kommende modstander. Én ting ved han dog. At en international turnering kan bidrage samtlige spillere med erfaring og give en masse udfordringer.

- Vi får allerede som U19-spillere lov til at spille knockout-kampe, siger den unge ulv.

Det bliver da også en udfordring, da man normalt først for alvor møder så vigtige knockout-kampe som seniorspiller. Det er en klar fordel allerede at spille knockout-kampe som ung, mener han.

- Vi skal præstere over de to kampe for ikke at ryge ud af turneringen, og det kan vi tage med i bagagen, til når vi selv bliver seniorspillere.

De unge talentfulde spiller har tidligere gjort sig internationale erfaringer ved turneringer i Europa, da det blev til en bronzemedalje i Argentina ved turneringen Centenario Granate i december måned. Endnu større var det, da man vandt turneringen Torneo Bellinzona i Schweiz i april måned. Her fik storhold som Inter, Atletico Madrid og Tottenham for alvor at se og mærke, at man også kan spille fodbold i Danmark.

Dog mener Nicolaisen ikke, at man helt kan sammenligne de tidligere internationale kampe med de kampe, der venter i ungdommens Champions League.

- Selvfølgelig er der erfaringen, vi kan tage med, men ellers synes jeg egentlig ikke, man kan sammenligne kampene. Det er et helt nyt hold, vi skal møde, fortæller han.

Det kan være svært at spå om, hvor langt holdet når i turneringen, når man ikke på forhånd kender de potentielt næste modstandere. Men som den midtjyde, U19-spilleren fra Aulum jo er, så skal man også passe på at lyde overlegen.

- Vi har da et mål om at nå langt, men vi tager én kamp ad gangen, og så må vi se, hvor langt vi når, siger han med ydmyghed i stemmen.

Om det lykkedes de unge ulve at besejre den første modstander, vil vise sig på onsdag. Kampen spilles på MCH Arena, hvor der er kickoff klokken 18.00.

Fakta
Fødselsdag: 16/03-97 (18 år)
Tidligere klub: Aulum IF
Nummer: 3
Position: Forsvarsspiller
Barndomsklub: Aulum IF

Fem skarpe
Største fodboldoplevelse indtil nu: Uden tvivl turen til Østrig med superligaholdet.
Største idol: Førhen var det Daniel Agger – lige nu har jeg ikke et.  
Spidskompetencer: Hovedspil, venstrefoden samt duelspillet.
Favorithold: Liverpool (udover FCM).  
Største drøm: Mit næste mål er at blive en del af førsteholdet, men det helt store mål er at komme til drømmeklubben Liverpool FC og at nå A-landsholdet en dag.