14.09.2015, 08:55 | Af: Administrator

UEFA reducerer kapacitet på MCH Arena

Det europæiske fodboldforbund sanktionerer FC Midtjylland efter to episoder i forbindelse med Southampton-kampen

Det europæiske fodboldforbund UEFA reducerer kapaciteten på MCH Arena til torsdagens Europa League gruppespils-kamp mod Legia Warzawa med 1500 tilskuerpladser, samtidig med at forbundet idømmer FCM en bøde på 8000 euro – det svarer til ca. 60.000 kroner.

Sanktionerne kommer efter to episoder i forbindelse med kvalifikationskampen til Euro League mod Southampton FC for nylig. UEFA’s observatør hæfter sig ved, at der efter 68 minutters spil på engelsk blev råbt ”faggot” fra en mindre gruppe på hjemmeholdets fanafsnit mod en Southampton-spiller. Desuden har observatøren undervejs noteret et antal stående tilskuere i trappeopgangene på CC Contractor-tribunen, hvilket karakteriseres som en sikkerheds-risiko.

De to episoder udløser altså sanktionerne, der i tilfælde af et udsolgt stadion potentielt kan koste FC Midtjylland omkring 450.000 kr. i mistede indtægter og bøde.

- UEFA har en nul-tolerancepolitik, når det kommer til racistiske, sexistiske eller diskriminerende tilråb, og den støtter vi 100 procent. Man skal som fodboldspiller på vores stadion ikke risikere chikane på grund af etnicitet, køn eller religion. Derfor er det også i orden, at vi får en straf. Men vi mener nu ikke, at en begrænsning af kapaciteten på 1500 pladser på et stadion med en samlet kapacitet på 9500 helt står mål med forseelsen, siger Hans Krabbe, kommunikationsdirektør i FC Midtjylland.

Derfor appellerede klubben UEFA’s beslutning. Sent fredag afviste fodboldforbundet imidlertid appellen, og dermed ligger sanktionerne fast. Konkret betyder det, at klubben netop nu er i færd med at flytte et antal tilskuere fra de afsnit, der bliver lukket. Det handler primært om Sportmaster-tribunen.

- Vi er naturligvis kede af, at det giver ekstra besvær for nogle af vores tilhængere, men de tager det nu pænt, og vi finder nogle andre gode pladser til dem, forsikrer stadion manager Birgitte Klausen.

I FC Midtjylland tager man sanktionerne og den afviste appel til efterretning.

- Der er ingen tvivl om, at UEFA har hjemmel til at sanktionere os. Vi mente ellers, at kampen mod Southampton blev afviklet stort set pletfrit. Men vi må erkende, at kravene i forbindelse med afviklingen af UEFA-opgør på det her niveau stiller markant skrappere krav til både klub og tilhængere, end vi er vant til. Og det retter vi ind efter frem mod gruppespils-kampene i Europa League, siger Hans Krabbe.

Mandag formiddag havde FC Midtjylland solgt små 5500 billetter af de 8000, der nu er til rådighed til Legia-kampen torsdag aften.