09.09.2015, 06:15 | Af: Administrator

Vidste du, at...

Jakob Poulsen kan på søndag mod Brøndby IF spille sin superligakamp nummer 100 for FC Midtjylland. Læs alle de skæve og interessante vinkler forud for aftenens kamp mod SønderjyskE

På søndag går det atter løs i Alka Superligaen, og her skal FC Midtjylland en tur til Brøndby Stadion. Og statistikken er tæt på vestegnen, hvor hjemmeholdet har vundet 16 gange, mens det er blevet til 15 midtjyske sejre.

FC Midtjyllands statistikpartner danskfodbold.com har været i arkivet og fundet skæve vinkler forud for opgøret.

Vidste du, at...

- FC Midtjylland med en sejr over Brøndby IF vil tangere klubbens bedste sæsonåbning, der så vil hedde 20 point efter sæsonens første otte kampe. De nuværende ti scoringer er præsteret bedre i alle tidligere sæsoner på nær to, hvorimod de to scoringer mod FC Midtjylland er all-time laveste på dette tidspunkt af sæsonen.

- Ud af de ni indbyrdes Superligakampe i de seneste tre sæsoner mellem Brøndby IF og FC Midtjylland er de otte endt med scoringer til begge klubber. Ingen af de 45 tidligere Superligaopgør er endt helt uden scoringer.

- FC Midtjylland har spillet én Superliga-udekamp tidligere den 13. september. Den foregik ligeledes i det storkøbenhavnske område og endte i 2003 med en sejr på 1-0 over FC København.

- Peter Kjærsgaard dømmer sin Superligakamp nr. 31 og den kun fjerde med deltagelse af FC Midtjylland (2V-1U-0T). FC Midtjylland har således aldrig tabt en Superligakamp med Peter Kjærsgaard som dommer, men det samme er gældende for Brøndby IF (3V-1U-0T).

- Jakob Poulsen kan spille sin Superligakamp nr. 100 for FC Midtjylland, hvilket 22 spillere tidligere har præsteret for FC Midtjylland, senest Erik Sviatchenko. Men til gengæld spiller Jakob Poulsen ofte hele kampe med gennemsnitligt 83,5 minutter pr. kamp.

- Morten 'Duncan' Rasmussen kan med en enkelt scoring blive den mest scorende spiller i indbyrdes Superligaopgør mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Hans syv scoringer er fordelt med tre scoringer for Brøndby IF mod FC Midtjylland i 2006-2009 og fire for FC Midtjylland mod Brøndby IF i 2012 og frem.

- Hvis der kommer mindst 16.259 tilskuere på Brøndby Stadion, vil FC Midtjylland passere 3,5 mio. tilskuere til klubbens 503 kampe i Superligaen svarende til et gennemsnit på lidt under 7.000 tilskuere.

- FC Midtjylland har ikke vundet over Brøndby IF på Brøndby Stadion i de seneste tre besøg (0V-2U-1T). Faktisk har FC Midtjylland kun vundet én ud af de seneste otte Superliga-udekampe mod Brøndby IF, hvilket svarer til udekampene siden 2009/10-sæsonen.