20.09.2015, 08:54 | Af: Administrator

Vidste du, at...

Morten Duncan kan i dag mod FCN spille sin kamp nummer 100 for FC Midtjylland. Læs alle de skæve og interessante vinkler forud før eftermiddagens opgør mod FC Nordsjælland

I torsdags tog FC Midtjylland en flot sejr i den første kamp i europæisk gruppespil. I dag venter Alka Superligaen igen, når FC Nordsjælland gæster MCH Arena til superligakamp nummer 40 i mellem de to hold.

FC Midtjyllands statistikpartner danskfodbold.com har været i arkivet og fundet skæve vinkler forud for opgøret

Vidste du, at...

- Det er Superligakamp nr. 40 mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland. Statistikken siger 17 sejre til FC Midtjylland, 12 uafgjorte og 10 nederlag samt en målscore på 63-39 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland har spillet 23 Superliga-hjemmekampe mod FC Nordsjælland, hvor det er blevet til point i 21 af kampene (13 sejre og otte uafgjorte). De to nederlag er samtidig også de to eneste af de 23 kampe, hvor FC Midtjylland ikke har formået at score.

- Sæsonens første Superligakamp mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland har i de seneste fem sæsoner budt på mindst tre scoringer og sejr til hjemmeholdet. Sæsonens første indbyrdes Superligakamp mellem de to klubber er aldrig endt uden scoringer.

- Der er ikke scoret mod FC Midtjylland i de seneste fire Superligakampe på MCH Arena. Hvis det også bliver tilfældet mod FC Nordsjælland, vil FC Midtjylland sætte ny Superliga-klubrekord med fem hjemmekampe i træk med clean sheets.

- Hvis FC Midtjylland ikke taber til FC Nordsjælland, vil det være 10. Superligakamp i træk uden nederlag. Det vil i givet fald være anden gang i 2015, at FC Midtjylland opnår 10 Superligakampe i træk uden nederlag, idet det også var tilfældet i februar-maj 2015.

- Benjamin Helm Svedborg dømmer sin Superligakamp nr. 13 og den blot tredje med deltagelse af FC Midtjylland. I begge kampe tidligere blev det til point for FC Midtjylland (én sejr og én uafgjort) uden scoring af modstanderen.

- FC Midtjylland har holdt nullet i 75 pct. af kampene i indeværende Superligasæson, hvilket har bevirket, at den aktuelle all-time clean sheet udgør 29 pct. Denne procentsats er kun overgået af tre andre klubber i Superligaen, nemlig FC København, Brøndby IF og B 1903.

- Morten 'Duncan' Rasmussen har scoret otte mål tidligere mod FC Nordsjælland, hvilket gør ham til spilleren med tredjeflest Superligascoringer mod FC Nordsjælland. Ingen af disse har imidlertid været som spiller for FC Midtjylland.

- Kian Hansen kan spille sin Superligakamp nr. 100, hvoraf de 92 har været for Esbjerg fB. Han har fortsat sin første scoring i Superligaen til gode og træder med jubilæet ind i top-40 over spillere (inkl. målmænd) uden scoring i Superligaen.

- Martin Pusic kan spille sin Superligakamp nr. 50. Hvis han samtidig også formår at score, vil det være hans 25. mål i Superligaen, og dermed vil han blive den 11. spiller til at bruge mindre end 50 kampe på 25 Superligamål.

- FC Midtjylland har ikke tidligere spillet en Superligakamp den 20. september.