31.01.2016, 11:36 | Af: Administrator

Akademi-holdene i fuldt sving

Talenterne hviler ikke på laurbærrene efter sejren ved Copa Chivas. Lørdag var ulvene i Århus hvor de mødte AGF’s talenter i to træningskampe.

Efter at have tilbragt små to uger i Mexico, vendte den 20 mand store Copa Chivas trup tidligere på ugen hjem til de noget mere tempererede forhold i Danmark.

Her er de to Akademi-hold i fuldt sving med opstarten til forårssæsonen, og som led i forberedelserne spillede de lørdag mod AGF på århusianernes anlæg i Fredensvang.

Det endte for FCM U17’s vedkommende med et 1-2 nederlag, efter en kamp som Svend Graversen erklærede sig forbeholdent tilfreds med:

- Vi arbejder med at forbedre vores offensive omstillinger, og derfor stod vi noget lavere på banen end normalt. Jeg synes vi kommer frem til et ok antal chancer, men vi er fortsat lidt uskarpe, når vi skal lægge den afgørende pasning. Vi indkasserer to mål efter hjørnespark, hvilket ikke godt nok, så det tager vi fat i, beretter FCM-træneren.

Kampen blev brugt til at give spilletid til hele truppen på nær Mathias Nors, Andreas Poulsen, Nicolai Damkjær og Sebastian Buch Jensen, der i stedet var med FCM U19, mens sygdom holdt Kristian Brøndum Jensen fra banen. FCM’s enlige mål blev noteret som et selvmål.

Kort opstart for U19
Mens den første ligakamp fortsat ligger mere en måned ude i fremtiden for FCM U17, er situationen en anden for FCM U19. Allerede om halvanden uge – onsdag d. 10/2 – tager holdet imod Atletico Madrid i UEFA Youth League.

Det efterlader ikke meget tid til at nørde med detaljer, og fokus er da også på at få hele truppen op i omdrejninger og give spillerne noget boldføling:

- Vi har fokus på det fysiske, og har tilrettelagt opstarten efter at holdet skal toppe tidligere end sædvanligt, forklarer Kenneth Andersen.

Beklageligvis måtte flere af U19-spillerne lørdag sidde over med skader. Skadeslisten omfattede Alexander Munksgaard og Simon Sterring, men det er dog først og fremmest midterforsvaret, der giver trænerteamet hovedbrud. Her sidder både Rasmus Nicolaisen og Kristian Riis ude, og kombineret med Rasmus Lauritsens skifte til Skive, er der ved at være tyndet ud i de bagerste geledder.

Det kunne dog ikke ses i lørdagens kamp, som FCM dominerede og vandt med 3-0 efter 0-0 ved pausen. Målene blev scoret af Sebastian Hairing Lodahl, Rasmus Winther Johansen og Ebedei-spilleren Samson.

- Vi stillede med ”Chivas-holdet” i første halvleg, og med lidt større skarphed, kunne vi have været foran med 3-0 allerede ved pausen. Billedet er det samme i anden halvleg, her er vi bare mere effektive, fortalte Kenneth Andersen. Det hører med til billedet at også AGF måtte se bort fra en stribe spillere.

Ud over de skadede spillere måtte trænerne se bort fra Rasmus Nissen, Mikael Anderson og Mads Døhr Thychosen. Trioen er afsted med Superligatruppen, der pt. er på træningslejr i Dubai.

Både FCM U17 og U19 spiller træningskampe igen næste lørdag, hvor holdene møder AaB på Wunderelf Arena.