18.01.2016, 09:10 | Af: Administrator

Arbejdssejr mod de mexicanske værter

FCM U18 hentede de første tre point ved turneringen i Mexico, da de slog lokale Chivas med 2-0

Det blev en rigtig sliderkamp, hvor FC Midtjylland blev trykket i bund fra første fløjt. Men så må man jo tage andre midler i brug såsom omstillinger og genpres, og dermed endte det alligevel med en sejr og tre point for ulvene mod hjemmebanehåbet.

- Vi laver ikke andet end at forsvare os, for Chivas er et rigtig godt hold og spillede godt. De presser os i bund, selvom vi i starten forsøgte et etablere noget spil og skabe chancer. Derfor måtte vi være skarpe på omstillinger, som vi inden havde set, de havde lidt problemer med at forsvare sig i mod, opsummerer træner Kenneth Andersen efter slutfløjt.

Ordene fra træneren fortæller meget godt, hvad det blev for en kamp mod mexicanske Chivas.

Hjemmebaneholdet trykkede på fra start og satte sig på FC Midtjylland. Det betød at ulvene måtte bruge det meste af tiden på at forsvare sig og forsøge sig på omstillinger.

Men efter 20 minutter fik FCM en stor chance, da de efter et stort genpres på Chivas banehalvdel fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet begået mod nyankomne Aziz Essaisi.

Victor Torp blev udpeget som skytte og han satte resolut bolden i nettet og skabte en overraskende 1-0 føring til de danske gæster.

Føringen holdte helt indtil pausen, hvor trænerteamet og spillerne kunne trække lidt luft og snakke om, hvordan presset fra Chivas skulle håndteres. Men FC Midtjylland måtte konstatere, at det blev en kamp, hvor de ikke kunne gøre meget, og derfor var nødt til at stå godt og forsvare samtidig med at udnytte omstillingerne.

Det viste sig at være en god plan, for forsvaret og organisationen var på plads igennem anden halvleg. Samtidig stod Oliver Ottesen en god kamp i målet og klarede skærene i flere omgange, selvom stolpen undervejs også måtte tages i brug.

Og med fem minutter igen var det derimod FCM, som kunne udbygge føringen på en omstilling. Nicolai Damkjær fik spillet indskiftede Jákup Thomsen fri, der kunne sætte bolden ind til 2-0 i midtjydernes favør, som samtidigt forseglede kampen.

Den fornemme sejr glædede naturligvis trænerstaben.

- Det var flot at se den arbejdsindsats og indstilling, vi har til tingene i dag. Kommunikationen og organisationen fungerede bedre end mod japanerne, og vi arbejdede hårdt som et hold mod en svær modstander. Men det er netop derfor, vi tager afsted - for at blive matchet mod hold fra øverste hylde, fortæller Kenneth Andersen.

I aften spiller talenterne igen, når de møder brasilianske Palmeiras klokken 19.00. Kampen kan følges direkte på livestream HER

Kampstatistik, Copa Chivas Internacional 2. kamp:
Chivas - FC Midtjylland 0-2 (0-1)
20' 0-1 Victor Torp
65' 0-2 Jákup Thomsen

Start-11: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck - Victor Torp (60' Nikolaj Kirk), Gloire Rutikanga, Mads Olsen, Mads Vang (55' Simon Sterring), Aziz Essaisi (36' Jákup Thomsen), Sebastian Buch Jensen (68' Christian Tue Jensen)