22.01.2016, 21:13 | Af: Administrator

Copa Chivas: U18 i finalen!

UPDATE: NYT SPILLETIDSPUNKT OG HIGHLIGHTS! Det kunne ikke blive mere nervepirrende, da FC Midtjyllands unge talenter snød japanerne og på straffe gik videre til søndagens finale

- Det er helt helt fantastisk. At vi kunne nå så langt tror jeg ikke nogen af os helt ærligt havde troet på hjemmefra, men det gør bare præstationen bedre. Kæmpe ros til drengene for at følge gameplanen i dag, lyder det fra en begejstret træner, Kenneth Andersen.

Opgøret startede som lyn og torden på banen i Mexico. Seks minutter var spillet og 1-0 til FC Midtjylland. Målscorer Gloire Rutikanga.

Den målfarlige midtbanespiller stjal bolden fra en modspiller og satte så ellers kursen mod Urawas mål. Rutikanga stoppede igen, da bolden lå i nettet og føringen var en realitet.

Begyndelsen skulle blive endnu mere målrig blot seks minutter senere. Urawa fik vendt spillet på midten af banen og kom til baglinjen i højre side, hvor de slog et indlæg efter den ene mand, der befandt sig i feltet blandt flere FCM'ere. På trods af overtallet var det alligevel japaneren, der fik hovedet på indlægget og headede udligningen i mål. Samme stilling som turneringens første kamp endte mellem de to hold.

Men nu kom der mere ro på kampen, og det blev tydeligt, at midtjyderne havde læst fra lektien fra det tidligere møde. De japanske modstandere ville rigtig gerne føre bolden frem i højre side fra back-positionen, men det fik FCM sat en stopper for og presset bolden over i den anden side. Spillet foregik derfor for det meste på ulvenes præmisser, som førte til flere chancer men uden et nyt føringsmål. Pause.

I anden halvdel af kampen blev spillet åbnet mere op. Dog var det stadig FCM, som stod for de fleste muligheder, og især omstillingerne blev farlige, hvor Jákup Thomsen og Nikolaj Kirk begge havde gode forsøg.

I stedet var det Urawa Reds, som kom tættest på føringen. Efter et fint angreb fik de sparket bolden på overliggeren, men FCM slap med skrækken, og de 90 minutter sluttede uden vinder, som betød straffesparkskonkurrence.

Med nerverne i ro
Man skulle tro, det kunne give nerver til selv de mest barske spillere at afgøre på straffe, men de unge talenter havde før stået i lignende situationer til ungdomsturneringer i Italien og Argentina, så det var ikke noget nyt.

Første duel var mellem en Urawa-spiller og FCM-keeper Oliver Ottesen i målet. Den vandt Ottesen - god start. Så var det dagens kaptajn, Nikolaj Kirk, og han satte kuglen sikkert ind. Urawa fik så udlignet, og det blev helt lige igen, da Victor Torp missede.

Herfra vekslede scoringerne indtil der stod 3-3. Med sin anden redning gav Oliver Ottesen holdkammeraterne muligheden for at vinde på næste spark. Nærmere blev det den nye svensker Aziz Essaisi, som fik chancen. Og med en fræk lille finte og en kølig afslutning udplacerede han Urawa-målmanden. Finalepladsen var en realitet.

Træner Kenneth Andersen vurderede straffesparkssituationen således.

- Vi viser den coolnes, der skal til og har i Oliver Ottesen en god målmand til de her situationer, som faktisk var tæt på at tage tre, hvor vi kun misser en enkelt. De andre sætter vi sikkert ind, og det er godt at se en helt ny i Aziz Essaisi få lov til at sparke. Det samme med Christian Tue Jensen, som kun er årgang 2000, fortæller Andersen, der sammen med de andre trænere ikke har tid til at hvile på laurbæerne.

- Vi har sendt spillerne hjem for at få noget mad og noget hvile, og så kigger vi ellers på taktikken til finalen nu, slutter en meget tilfreds træner.

FCM møder i finalen argentinske Boca Juniors, der vandt over Club Atlas fra Mexico. Ulvene kan dermed få revanche for 0-1 nederlaget tidligere og ovenikøbet vinde hele turneringen.

Kampen spilles søndag klokken 18.00 dansk tid - livestream kan findes på turneringens officielle hjemmeside her

Highlights fra kampen kan findes her >>

KAMPFAKTA:
Urawa Red Diamonds - FC Midtjylland U18 1-1 (0-1)
06' 0-1 Gloire Rutikanga
12' 1-1 Urawa Reds

STRAFFEKONKURRENCE:
Urawa - FCM 3-4
0-0 Oliver Ottesen redder
0-1 Nikolaj Kirk
1-1 Urawa
1-1 Victor Torp brænder
2-1 Urawa
2-2 Christian Tue Jensen
3-2 Urawa
3-3 Mads Olsen
3-3 Oliver Ottesen redder
3-4 Aziz Essaisi

Start-11: Oliver Ottesen, Japhet Sery Larsen, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Andreas Poulsen, Victor Torp, Nikolaj Kirk, Gloire Rutikanga (55' Mads Olsen), Mads Vang (60' Jákup Thomsen), Aziz Essaisi, Sebastian Buch Jensen (50' Christian Tue Jensen)

Bænk: Simon Petersen, Andreas Murbeck, Malte Jürgensen, Mikael Anderson, Mads Olsen, Christian Tue Jensen, Jákup Thomsen