21.01.2016, 20:42 | Af: Administrator

Copa Chivas: U18 overvandt modgang

Akademispillerne måtte grave dybt for at besejre Dallas i kvartfinalen ved Copa Chivas. Nu venter et nyt opgør med Urawa Red Diamonds, som man spillede 1-1 med i stævnets første kamp. OPDATERERET MED LINK TIL SEMIFINALEN.

Det holdt hårdt, men FCM U18 overvandt en dårlig start, for til sidst at slide FC Dallas op ved kvartfinalen ved Copa Chivas. Amerikanerne viste sig at være et internationalt funderet mandskab med flere mexicanere og sydamerikanere på holdkortet, og de bragte sig foran efter tyve minutters spil, da FCM U18 tabte bolden på vej frem ad banen.

Det gav en farlig 2-mod-1 situation, men det så unægteligt ud til at der var offside, da den ene Dallas-spiller lagde en aflevering i dybden til medspilleren. Linjedommeren stod skidt placeret ved situationen, men valgte at lade usikkerheden komme texanerne til gode, og det udnyttede de til at bringe sig på 1-0.

Fejlkendelse eller ej, så kunne Andersen og Graversen ikke være tilfreds med FCM U18's spil i de første 35 minutter. Der var plads og tid til at spille bolden forbi amerikanerne, men alligevel lykkedes det ikke at få sat spillet ordentligt op. Samtidig led FCM U18 under at mand-til-mand duellerne ofte blev tabt mod de fysisk stærke modstandere - både offensivt og defensivt.

Mens de første 35 minutter havde været en intens, men også lidt forkrampet affære, åbnede spillet sig efter pausen. Ulvene udnyttede banens bredde og længde til at strække amerikanerne, og efter tolv minutters spil lagde Nikolaj Kirk bolden ind foran Dallas-feltet. Her så Mads Olsen sit snit til at klappe til bolden, der strøg op i nettaget bag Dallas-keeperen.

Ny kontroversiel kendelse
Og bare tre minutter senere fuldendte Jákup Thomsen så comebacket, da han tæt under mål scorede til 2-1. Jublen blev dog forvandlet til vantro, da det gik op for FCM'erne at linjedommeren havde vinket for offside - en afgørelse Kenneth Andersen havde svært ved at forstå:

- Deres målmand parerer en afslutning ud langs baglinjen. Her bliver den samlet op af Buch, der lægger en aflevering ind i feltet til Jákup, der scorer. Buch står på baglinjen i afleveringsøjeblikket - så kan der sgu ikke være offside!, fnøs Andersen efter kampen.

Til FCM U18's ros, så lukkede de frustrationerne ude, og spillede ufortrødent videre. Det blev belønnet i kampens døende minutter, hvor ulvene havde tilkæmpet sig et hjørnespark. Det blev i første omgang clearet - eller i hvert fald sendt højt op i luften over Dallas-feltet - men på nedfaldsbolden vandt Sebastian Buch duellen og fik sendt bolden ud til Mikael Anderson, der lurede på kanten af feltet.

Han tæskede til læderet og mellem venner og fjender strøg den flade afslutning strøg i nettet. Dallas-spillerne havde allerede indstillet sig på at tingene skulle afgøres i straffesparkskonkurrence, og var ikke i stand til at sætte FCM-forsvaret under tryk i kampens sidste minutter.

- Med 35 minutter tilbage var vi bagud og spillet kørte ikke for os. I den situation er spillerne nødt til at finde nogle andre kvaliteter frem, og det gjorde de. Vi æder os ind på dem, og får trukket momentum over til os. Der var al mulig grund til at være frustrerede over kendelserne, og at Dallas fik lov at trække tiden, men spillerne bevarede fokus på de ting, de selv er herre over, og derfor er vi rigtig stolte over præstationen i dag, fortæller Kenneth Andersen.

I fredagens semifinale møder FCM "gamle bekendte" - modstanderen er Urawa Red Diamonds, som ulvene spillede 1-1 med i den første puljekamp.

OPDATERET: Semifinalen streames live på Copa Chivas hjemmeside - klik HER.

FC Midtjylland U18 - Dallas FC 2-1 (0-1)
20' 0-1 Dallas
47' 1-1 Mads Olsen (assist Nikolaj Kirk)
68' 2-1 Mikael Anderson (assist Sebastian Buch Jensen)

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Andreas Poulsen - Gloire Rutikanga, Mads Olsen (60' Victor Torp), Nikolaj Kirk (70' Christian Tue Jensen) - Mikael Anderson, Mads Vang (50' Sebastian Buch Jensen), Jákup Thomsen (70' Aziz Essaisi)

Foto: www.chivasdecorazon.com.mx