18.01.2016, 21:51 | Af: Administrator

FCM U18 eliminerede brutale brasilianere

COPA CHIVAS: Med mandagens 3-1 sejr over Palmeiras ligger ulvene godt til i kampen om en plads i kvartfinalerne. Tirsdag spilles den sidste puljekamp, hvor argentinske Boca Juniors venter.

Efter nederlag i de første to kampe havde FCM's brasilianske modstander ryggen mod muren, og det afspejlede sig i den måde, de greb kampen an på. Palmeiras-spillerne gik voldsomt ind i duellerne, og forsøgte at etablere et fysisk overtag fra kampens start:

- De var tvunget til at vinde, og de forsøgte at kyse os, men det har vores spillere prøvet før, og det lod vi os ikke bringe ud af fatning af, sagde Kenneth Andersen.

Efter at de to hold havde følt hinanden på tænderne i de første ti minutter, var det FCM der tog føringen. En clearing blev sendt tilbage ind i feltet og Andreas Murbeck fik træf på bolden. Det lykkedes keeperen at parere afslutningen, men heldigvis stod Jákup Thomsen klar og sparkede den løse bold i nettet.

Ligesom i de to foregående kampe var FCM U18 godt organiserede og Palmeiras havde svært ved at komme frem til chancer. Efter 25 minutter brændte det dog på, da Oliver Ottesen mistede bolden under en dribletur i feltet - FCM-keeperen gjorde dog skaden god igen, da han snuppede afslutningen med en fodparade.

Det så ud som om føringen skulle holde halvlegen ud, men fire minutter før tid driblede en Palmeiras-spiller sig alt for let igennem nede ved baglinjen. Han sendte bolden ind i feltet, hvor markeringer for en gang skyld svigtede, og så kunne brasilianernes Neves banke 1-1 målet ind bag Ottesen.

Den stilling holdt til fem minutter inde i anden halvleg, hvor Nikolaj Kirk sendte et sublimt indlæg ind i hovedet på Simon Sterring. FCM-anføreren steg uhindret til vejrs og pandede 2-1 målet i nettet. Fem minutter efter var Mads Olsen centimeter fra at gøre ham kunststykket efter, men selvom han kastede sig vandret ud i luften, kunne han lige akkurat ikke nå frem til Andersons indlæg.

Kort efter stak Palmeiras afsted i en giftig omstilling, men Oliver Ottesen kom stormende ud af målet og fik lavet tacklingen. Palmeiras-spillerne appelerede for at der skulle have været straffespark, men det interesserede ikke kampens dommer.

I stedet fik FCM-sat et godt angreb op. Jákup chippede bolden ned bag brasilianernes bagkæde, og Mads Olsen viste stort overblik, da han i stedet for selv at afslutte trillede bolden til Mikael Anderson, der ubesværet lagde bolden i nettet.

Det var kampens afgørelse, og det mest ophidsende i de resterende tyve minutter var den svinestreg Nikolaj Kirk blev udsat for. En Palmeiras-spiller knaldede med fuldt overlæg albuen ind i hovedet på Kirk, der kom op, men kort efter måtte lade sig udskifte.

- Vi er ikke sikre på at gå videre, men med syv point for de første tre kampe har vi skaffet os et godt udgangspunkt inden den sidste puljekamp i morgen. Nogle af spillerne er ved at være lidt slidte, men vi har ingen skader og heller ikke nogen i karantæne, så vi er ved godt mod, fortæller Kenneth Andersen fra Mexico.

I puljens anden kamp besejrede Urawa Red Diamonds Boca Juniors med 2-1 og japanerne er dermed klar til kvartfinalen. Netop Boca Juniors er FCM's modstander i morgendagens puljekamp - et opgør der fløjtes i gang kl. 19 dansk tid.

Se highlights fra dagens kamp her >>

FC Midtjylland U18 - Palmeiras U18 3-1 (1-1)
13' 1-0 Jákup Thomsen
31' 1-1 Neves, Palmeiras
40' 2-1 Simon Sterring (assist Nikolaj Kirk)
51' 3-1 Mikael Anderson (assist Mads Olsen)

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Andreas Poulsen - Mads Olsen (70' Christian Tue Jensen), Victor Torp, Nikolaj Kirk (59' Sebastian Buch Jensen) - Mikael Anderson (54' Gloire Rutikanga), Simon Sterring (anf.), Jákup Thomsen (69' Mikkel Jakobsen)