27.01.2016, 15:45 | Af: Administrator

Ingen vinder i blæsende opgør

FC Midtjylland viste fremgang i spillet men måtte nøjes med uafgjort mod gæsterne fra smilets by i test nummer to

Opstartens anden testkamp bød på et møde med rivalerne fra AGF. I regn og blæst på kunstgræsset i Ikast blev det til et 1-1 resultat, hvor den pæne tilskuermængde måtte vente i 70 minutter, inden målene kom. Men så kom der til gengæld også to på seks minutter.

Det var gæsterne fra Aarhus, som lagde bedst ud. Kampen var kun tre minutter gammel, inden ydersiden af FCM-stolpen blev sat på prøve efter et hjørnespark.

FC Midtjylland havde svært ved at finde rytmen og måtte vente til det 19' minut, før Steffen Rasmussen i AGF-målet blev testet. Marcos Ureña førte bolden frem i midten af banen og afleverede til Pione Sisto. Han satte en mand af og afsluttede fladt med venstrebenet men uden held.

Efter chancen kom ulvene mere med i opgøret og spillet blev i højere grad flyttet ned på modstanderens banehalvdel. Det førte til nogle halve chancer, men den sidste aflevering manglede.

I stedet var det AGF, som igen bed fra sig efter små 40 minutter. To gange testede de Mikkel Andersen i målet, men den høje målmand stod godt placeret og kunne klare i begge tilfælde.

Få minutter efter opstod der en omstilling den anden vej. Awer Mabil blev sendt af afsted ned gennem højre side af midten og inde foran lurede Martin Pusic på chancen. Afleveringen nåede dog aldrig frem. 0-0 til pause.

Kadlec i aktion
Anden halvleg startede væsentligt mere udtryksfuldt fra FCM's side. Indskiftede Paul Onuachu fik hælen på et indlæg fra venstresiden, men afslutningen smøg sig forbi stolpen.

Begyndelsen på halvlegen var samtidig første gang de forventningsfulde FCM-tilhængere kunne se den nye tjekkiske angriber Václav Kadlec i kampaktion. Kadlec kom ind og afløste Martin Pusic på positionen lige bag angriberen.

Og efter 65 minutter fik han vist, at sparketeknikken er på plads. En tilfældig bold havnede hos tjekken kort uden for feltet. Resolut sendte han den mod mål men blokeret af målmanden.

FCM fortsatte med at få chancer og to minutter senere lignede det, at Babajide David, som var kommet ind i pausen, kunne få frit løb mod AGF-målet efter en lang bold.  Det ville en AGF-forsvarer anderledes og hægtede kantspilleren til store protester fra tribunen. Det efterfølgende gule kort ville de gerne have set en kendelse mørkere. En anden situation kostede også en tur i græsset for den finsk-irske prøvespiller Daniel O'Shaugnessy, men han kom på benene igen og spillede hele opgøret.

Halvlegen tilhørte FC Midtjylland, og først efter 70 minutter blev AGF farlige på et langskud, som dog skulle vise sig at blive en advarsel til mere. For blot minuttet senere bragte gæsterne sig foran ved Oskar Buur, der sendte bolden i mål fra højre side af feltet.

Ulvene trykkede nu maksimalt på for en udligning, og blot seks minutter skulle der gå, inden den mission lykkedes. Et hjørnespark fra Mikkel Duelund endte i pandebrasken på unge Rasmus Nissen, der headede bolden sikkert ind. Udligning - 1-1. Momentet efter var det endda tæt på 2-1, men David brændte på oplægget fra Aarhus-drengen Duelund.

På trods af en tempofyldt slutning med chancer i begge ender endte opgøret uden flere scoringer til slutresultat 1-1.

Opgøret mod AGF var samtidig den sidste test på dansk grund, inden truppen på lørdag sætter kursen mod Dubai og en ti-dages træningslejr med kampe mod AIK Stockholm, IFK Gøteborg, Malmø FF.

KAMPFAKTA (testkamp):
FC Midtjylland - AGF 1-1
72' 0-1 Oskar Buur
78' 1-1 Ramus Nissen

Start-11: Mikkel Andersen, André Rømer (62' Rasmus NK), Patrick Banggaard (46' Kian Hansen), Daniel O'Shaughnessy, Filip Novák (62' Patrick Banggaard), Kristoffer Olsson (62' Michael Olusoji Ogungbaro), Pione Sisto (46' Rilwan Hassan), Daniel Royer (46' Babajide David), Martin Pusic (46' Václav Kadlec), Marcos Ureña (46' Paul Onuachu)