06.01.2016, 13:33 | Af: Administrator

Målfarlig svensker til FC Midtjylland

31 mål i den svenske liga har givet 17-årige Aziz Essaisi en plads på Akademiet

Han blev inspireret af sin storebror og fætter. For da han så dem spille fodbold, ville han også selv prøve kræfter med læderkuglen. Så det gjorde han så som fem-årig.

Talentet viste sig hurtigt, og især målnæsen var et kendetegn for Aziz Essaisi. Og den har han bevaret gennem året, og i sidste sæson kvitterede han med 31 mål, hvilket gjorde ham til den mest scorende U17-spiller i Sverige.

- Jeg har altid været offensiv spiller. Angriber eller ti’er, fortæller Aziz Essaisi, der er ny mand på det midtjyske fodboldakademi.

Tre gange har han været på besøg, inden skiftet kom på plads.

- Han er dygtig til at komme til afslutninger og har målscorepotentiale. Han er hovedstødsstærk og god til at fastholde bolden. Og så har han et godt venstreben, mens han skal arbejde med højrebenet og det defensive arbejde, lyder karakteristikken på den nye angriber fra Flemming Broe, akademichef i FC Midtjylland.

Den fysisk stærke angriber var også mand for mål, da han for et par år siden vandt den største cup i Sverige.

- Det var virkelig stort. I finalen vandt vi 4-2, og jeg lovede inden kampen, at jeg ville score to mål, og det gjorde jeg, så det var virkelig dejligt, siger Essaisi, der bliver en del af U19-holdet i FC Midtjylland.

Og han glæder sig til de nye udfordringer på det midtjyske hede.

- FC Midtjylland har et godt akademi, hvor træningen er god, så jeg forventer at forbedre mig som fodboldspiller, så det på sigt vil føre mig til en endnu større klub.

- Ambitionen er på sigt at spille for A-holdet i FC Midtjylland, og det langsigtede mål er at spille for Real Madrid. Det er mit favorithold, siger den svenske teenager.

Aziz Essaisi bliver en del af den trup, der i midten af januar deltager i en stor international turnering i Mexico.