22.01.2016, 19:06 | Af: Administrator

Midtbanestyrmand skifter til FC Midtjylland

15-årige Christoffer Bergmann er klar til at tørne ud for Akademiet efter sommerferien

Hvad gør man, når man er tre og et halvt år og for ung til at spille fodbold i en klub. Man springer da bare et par årgange over og spiller med storebrors hold. Og det var præcis, hvad Christoffer Bergmann gjorde.

- Hele familien kan lide fodbold, og så begyndte jeg også at interessere mig for det, og så udviklede det sig, og siden har jeg bare spillet, siger Christoffer Bergmann.

- Det er en holdsport, det handler om samarbejde – det er bare en fed sport, lyder det begejstret fra Bergmann.

Han har altid befundet sig på midtbanen. Helst centralt, men i de yngste år var han dog lige ude at snuse til tilværelsen på højre kanten. Men det er på den centrale midtbane, han befinder sig bedst.

- Jeg er god taktisk og fysisk, og så er jeg hurtig, lyder beskrivelsen fra den unge midtbanemand.

Det var også på den centrale midtbane, han reagerede, da den hidtil største oplevelse på fodboldbanen kom. En 4-2-sejr over Brøndby med sine barndomskammerater i Slagelse.

- Vi var lige rykket op i den bedste række, og så slog vi dem i den første kamp. Det var mega fedt. De kom som et af de bedste hold i Danmark, men vi havde så meget selvtillid og troen på, vi kunne vinde, husker Christoffer Bergmann.

- Det var en af mine bedste kampe. Hele holdet ramte et højt niveau, og det gjorde jeg også.

Nu skal det høje niveau vises og udvikles på FC Midtjyllands fodboldakademi i Ikast.

- FC Midtjylland er en god klub, hvor det hele passer godt sammen. Akademiet, College og skolen. Samtidig laver klubben flotte resultater hele vejen fra ungdom til senior, siger Bergmann, der ikke havde svært ved at tage beslutningen om at rykke teltpælene til Heden, da muligheden opstod.

- Det var en drøm inden, og så fik jeg tilbuddet, og så kan man jo ikke sige nej. Jeg forventer, det bliver fedt, og jeg udvikler mig meget både som fodboldspiller og personligt, siger midtbane-talentet, der drømmer om at gå i nogle af de tidligere akademispillers fodbold.

- Drømmen er selvfølgelig at blive professionel og spille i Superligaen. Det vil være det fedeste. På længere sigt er det at komme til udlandet.

I FC Midtjylland glæder akademichef Flemming Broe sig til at få tilgang af den unge midtbanespiller efter sommerferien.

- Christoffer har lederpotentiale og har været anfører på de hold, han har spillet på. Han er målfarlig midtbanespiller med gode dybdeløb og er fleksibel på pladserne. Han har et godt skud fra distancen, er en god assistsspiller, og så har han en stærk psyke, lyder skudsmålet fra akademichefen, som også ser forbedringspotentiale hos den unge midtbanespiller.

- Han skal arbejde med sit venstreben, og så skal han blive bedre i spillet i de små rum.

Christoffer Bergmann kommer til FC Midtjylland til sommer og skifter fra Slagelse Boldklub & Idrætsforening.