21.01.2016, 17:26 | Af: Administrator

Nederlag i første test

FC Midtjylland måtte se sig besejret 1-2 mod Skive Ik i opstartens første træningskamp

I bidende kulde og frostvejr fandt FC Midtjylland aldrig formlen mod et kompakt Skive-hold, der med en straffescoring i midten af anden halvleg sikrede sig sejren over et ungt ulve-mandskab.

Det lignede ellers ikke en træningskamp i de første minutter af kampen bedømt ud fra energiniveauet. Der blev kæmpet om hver en bold, som hurtigt skiftede fra ende til ende.

Første chance tilfaldt Marcos Ureña, der på en for kort tilbagelægning kun var millimeter fra et på foden på bolden kun for momenter senere at se Skive bringe sig foran.

Filip Novák kom på uheldigvis til at teste Mikkel Andersen i målet og det opfangede Mikael Uhre Fra Skive, som var hurtigt over returen og bragte skibonitterne foran 1-0. Situationen efter var det endda tæt på 2-0.

Stille og roligt begyndte FCM dog at omsætte sit store spilovertag til chancer, selvom Skive stod kompakt i forsvaret. Efter 23 minutter fik de tilkendt et frispark som Awer Mabil tog sig af men uden held.

Syv minutter senere opstod der derimod en af de chancer, som der skal scores på. Et flot opspil endte med en tværaflevering i feltet fra Ureña til en helt fri Martin Pusic, der foran tomt mål måtte se sit skud prelle af på stolpen.

Ulvene blev dog ved med ved at trykke på for udligningen og i det 40. minut var der gevinst. Mikkel Duelund modtog bolden fra venstre kant, tog et par træk på kanten af feltet og satte koldblodigt kuglen i det lange hjørne. 1-1 blev også resultatet til pause.

I pausen skiftede FC Midtjylland flere spillere for at fordele minutterne. Det betød blandt andet at Patryk Wolanski erstattede Mikkel Andersen i målet.

Og det var FCM der kom bedst ud til anden halvleg med et god chance til en forfremmet Rasmus Nissen fra U19-holdet.

FCM sad generelt på bolden efter pausen, og der skulle gå tyve minutter før Skive rørte på sig første gang. Det var dog ingen sag for indskiftede Wolanski, men gæsterne med tidligere FCM'er Rasmus Lauritsen stod godt i bagkæden og satsede på omstillingerne. 

Sådan en blev for alvor farlig efter 74 minutter. Ligeledes forfremmede Michael Ogungbaro kom for sent i en duel i feltet og dommer Michael Tykgaard pegede på pletten. 2-1 til Skive ved en anden tidligere FCM'er Razak Odeyemi.

Den sidste del af opgøret forsøgte midtjyderne at presse på, men der manglede lige den sidste skarphed omkring modstanderens felt, som meget godt illustrerede, hvor langt klubben er i opstartsfasen.

Mere skete der ikke, og kampen sluttede dermed 1-2 til gæsterne på kunstgræsset i Vildbjerg.

Næste træningskamp er onsdag den 27. januar klokken 13.00 mod AGF på kunstgræsset i Ikast.

KAMPFAKTA (træningskamp):
FC Midtjylland - Skive IK 1-2 (1-1)
0-1 Mikael Uhre
1-1 Mikkel Duelund
1-2 Razak Odeyemi (straffe)

Start-11 (udskiftninger):
Mikkel Andersen (45' Patryk Wolanski), Rasmus Nissen, Patrick Banggaard (45' Kian Hansen), Michael Olusoji Ogungbaro, Filip Novák (45' Jesper Lauridsen), Jakob Poulsen (45' Kristoffer Olsson), Mikkel Duelund, Babajide David, Awer Mabil, Martin Pusic (45' André Rømer), Marcos Ureña (45' Paul Onuachu)