13.01.2016, 15:48 | Af: Administrator

Stor opgave i sigte for talenterne!

Kulden bider i næsen ude på træningsanlægget i Ikast, men for 20 af akademispillerne bliver det danske vintervejr snart skiftet ud med mere behagelige temperaturer.

Det sker når FCM-truppen på torsdag drager afsted til Guadalajara i Mexico, hvor holdet deltager i Copa Chivas Internacional. Den internationale U18-turnering har deltagelse af 15 hold fordelt på tre puljer, og FCM udgør sammen med Tottenham og Benfica det europæiske bidrag til det stærkt besatte felt.

- Resultatmæssigt er vores mål, at vi til at starte med skal videre fra puljespillet, men det vi gerne vil have ud af turneringen er, at spilerne bliver matchet mod nogle rigtige stærke hold, og møder en anden fodboldkultur end de er vant til. Vi har tidligere mødt hold fra syd- og mellemamerika, når vi har spillet i internationale turneringer, men det har hovedsageligt været i Europa. Denne gang møder vi dem på deres ”hjemmebane”, og det glæder vi os rigtig meget til, fortæller Svend Graversen.

At FCM i det hele taget er inviteret til Copa Chivas Internacional, er ifølge U17-træneren en direkte udløber af talentholdenes stærke internationale præstationer i de senere år, herunder turneringssejrene ved Torneo Bellinzona (U18) og Trofeo Nereo Rocco (U17) i foråret 2015. Det er to turneringer der ofte frekventeres af de bedste latinamerikanske hold, og værtsklubben Chivas har således to gange tidligere krydset klinger med FCM ved det italienske stævne Trofeo Nereo Rocco.

Hård modstand venter
FCM U18 er havnet i gruppe med brasilianske Palmeiras, argentinske Boca Juniors, japanske Urawa Red Diamonds og værterne fra Chivas, og Svend Graversen ridser kort op, hvad det er for nogle hold FCM skal kæmpe med om avancement:

- Palmeiras er en af Brasiliens største klubber, de har vundet det brasilianske mesterskab otte gange og har frembragt talenter som Rivaldo, Roberto Carlos og Cafu.

- Boca Juniors er Argentinas mest vindende klub gennem tiderne, og deres ungdomsafdeling har fostret et utal af argentinske landsholdsspillere, blandt andre Carlos Tevez og Riquelme.

- Chivas er en mexicansk traditionsklub, der har udviklet spillere som Javier Hernandez og Carlos Vela. De har en politik om udelukkende at bruge mexicanske spillere, hvilket betyder, at de har meget fokus på talentudviklingen. Vi har mødt deres U17-hold to gange ved Trofeo Nereo Rocco (2-0 og 1-0 sejre til FCM, red.), og det er et et stærkt og atletisk hold.

- Urawa Red Diamonds er gruppens dark horse, og det hold vi på forhånd kender mindst til. Det er en af Japans mest populære klubber og deres førstehold er sluttet som nr. 2 i J-League de sidste to år, fortæller FCM-træneren.

Kampene afvikles over 2 gange 35 minutter, og de to bedst placerede hold + de to bedste treere går videre til kvartfinalerne. Det er tilladt at bruge tre spillere fra årgang 97 i kampene, og hos FCM er pladserne gået til Gloire Rutikanga, Jákup Thomsen og Simon Sterring.

- Temperaturmæssigt bliver det noget der ligner en dansk sommer, når det er bedst - cirka 23-24 grader, så det er glimrende forhold. Til gengæld bliver kampene afviklet i 1500 meters højde, og vi er noget spændt på, hvordan den tynde luft kommer til at påvirke os, fortæller Graversen, der ude på bænken får selskab af Kenneth Andersen og Mads Buttgereit.

Program for puljekampene (spilletidspunkter er angivet i dansk tid):
Lørdag 16/1 kl. 22.00: FC Midtjylland – Urawa Red Diamonds (JAP)
Søndag d. 17/1 kl. 19.00: Chivas (MEX) – FC Midtjylland
Mandag d. 18/1 kl. 19.00: FC Midtjylland – Palmeiras (BRA)
Tirsdag d. 19/1 kl. 19.00: Boca Juniors (ARG) – FC Midtjylland

Onsdag er hviledag, herefter følger kvartfinaler torsdag, semifinaler fredag, bronzekamp lørdag og endelig finalen søndag d. 24/1.

FCM's trup til Copa Chivas:
Oliver Ottesen (98), Simon Petersen (99) – Mathias Nors (99), Nicolai Damkjær (99), Andreas Murbeck (98), Malte Jürgensen (98), Andreas Poulsen (99), Japhet Sery Larsen (00) – Gloire Rutikanga (97), Mikkel Jakobsen (99), Christian Tue Jensen (00), Mads Olsen (98), Victor Torp (99), Mads Vang (98), Mikael Anderson (98), Nikolaj Kirk (98) – Simon Sterring (97), Jákup Thomsen (97), Sebastian Buch Jensen (99), Aziz Essaisi (98)

Se de to andre puljer og find yderligere informationer på turneringens hjemmeside.