17.01.2016, 18:31 | Af: Administrator

Sviatchenko skifter til skotsk topklub

Den danske landsholdsspiller solgt til de skotske mestre Celtic

Han er formet på fodboldakademiet i Ikast og har sidenhen udviklet sig til at være en stor profil for FC Midtjylland og i Alka Superligaen.

Nu er Erik Sviatchenko så klar til at tage næste step i karrieren, og det bliver i den skotske mesterklub Celtic.

- Først og fremmest er vi glade på Eriks vegne. Det har været en stor drøm for ham at prøve sig selv af i udlandet, og det er fuldt fortjent, at den drøm nu går i opfyldelse, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Erik begyndte på Akademiet i 2005 og har været med hele vejen og udviklet sig til en profil ikke alene i FC Midtjylland men også i Alka Superligaen. Det er flot arbejde af Akademiet og sidenhen af trænerteamet omkring superligatruppen.

- Erik har gjort en forskel og var en af årsagerne til, at vi blev danske mestre i sidste sæson. I år har han fortsat sit høje niveau, og han har sin store andel i, at vi gik videre fra gruppespillet i Europa League.

Den midtjyske viceanfører, der kan notere sig landsholdsdebut i 2015, skifter til de skotske mestre på en tre og et halvt årig-kontrakt.

- Vi har fået en rigtig god pris for Erik, og det er et salg, vi er glade for. Samtidig er vi altid stolte, når vi udvikler en akademispiller, som går hele vejen og bliver solgt til udlandet. Det er fortsat en vigtig del af klubbens DNA, siger Claus Steinlein.

Erik Sviatchenko nåede 133 kampe for FC Midtjylland og scorede 11 mål.