19.01.2016, 20:57 | Af: Administrator

Talenterne videre til kvartfinalen

OPDATERET: FCM U18 tabte den sidste puljekamp med 0-1 til Boca Juniors, men er alligevel klar til torsdagens knockout-kampe ved Copa Chivas. Her skal ulvene op mod amerikanske FC Dallas.

Resultaterne i tredje spillerunde havde artet sig sådan, at FCM U18 havde sikret sig avancement før den sidste puljekamp, og det benyttede trænerteamet til at hvile nogle af de mest benyttede spillere. Det betød at Simon Petersen, Mathias Nors, Jeff, Tue og Mikkel Jakobsen alle fik deres første kamp fra start.

Modsat forholdt det sig for Boca Juniors. Den argentinske storklub skulle have et resultat for at være sikre på at gå videre, og stillede i en stærk opstilling.

Det var da også sydamerikanerne der dominerede i første halvleg. Boca sendte en lind strøm af bolde op mod FCM's bagkæde, og var dygtige til at erobre de andenbolde det gav. Samtidig rådede de over et par hurtige, teknisk stærke kantspillere, der gav FCM'erne deres sag for.

Ulvene stod dog glimrende for presset, men havde svært ved at få etableret sig på sig på argentinernes banehalvdel. Det gav en intens halvleg uden nævneværdige chancer til nogen af holdene.

Pausen blev brugt på at diskutere, hvordan FCM U18 kunne spille sig ud af Boca-presset, og blive bedre til at fastholde bolden. Trods de gode intentioner lykkedes det dog aldrig, og Boca-dominansen blev blot mere tydelig i anden halvleg.

Efter tolv minutters spil fik argentinerne omsider udbytte af anstrengelserne. Efter et gennembrud i FCM's højreside, blev bolden lagt skråt tilbage i gennem feltet. Her lykkedes det i første omgang en FCM-forsvarer at blokere afslutningen, men bolden kom ikke ud af feltet, og så kunne en Boca-spiller sparke sit hold i front.

Målet var en logisk følge af spilovervægten, om end det hører med til historien, at det var Bocas første reelle chance i kampen. Efterfølgende kom argentinerne dog tæt på at øge føringen - to gange måtte de se afslutninger tage overliggeren.

Det manglende 2-0 mål betød, at FCM helt til det sidste havde en chance for at udligne, men et frispark på kanten af feltet, var det tætteste ulvene kom på en scoring denne dag.

0-1 nederlaget efterlader FCM på puljens tredjeplads, hvorfra de går videre til kvartfinalerne sammen med puljevinderne fra Urawa Red Diamonds og Boca Juniors. Her venter FC Dallas, der vandt pulje B - dog først efter en tiltrængt hviledag onsdag.

Torsdagens kvartfinaler (spilletidspunkter er dansk tid)
Kl. 16.00. FC Midtylland vs FC Dallas
Kl. 16.00. Urawa Red Diamonds vs Universidad Católica 
Kl. 19.00. Boca Juniors vs River Plate
Kl. 19.00. Atlas vs Monterrey

FC Midtjylland U18 - Boca Juniors 0-1 (0-0)
47' 0-1 Boca Juniors

Opstilling: Simon Petersen - Japhet Sery Larsen, Nicolai Damkjær (36' Andreas Murbeck), Mathias Nors, Jákup Thomsen - Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen - Mads Vang, Sebastian Buch Jensen, Aziz Essaisi

Billede: www.chivasdecorazon.com.mx