17.01.2016, 02:03 | Af: Administrator

Uafgjort i første turneringskamp

På en svært spilbar bane blev det til 1-1 for FC Midtjyllands U18-hold i Mexico

I 1500 meters højde skulle de unge ulve forsøge at skabe en fornuftig start på ungdomsturneringen mod japanske Urawa Red Diamonds. Det blev dog aldrig til noget prangende og derfor lød slutresultatet retfærdigvist på 1-1.

Det startede ellers godt for FCM, der virkede til at have styr på indledningen af kampen. Presset fungerede og førte til flere standardsituationer, hvor der med lidt held kunne have været scoret en kasse og føring.

Den kom efter 20 minutter, hvor Gloire Rutikanga blev sat op efter et indkast. Med et par gode træk satte han en modstander og kunne lægge bolden skråt tilbage i feltet til Mikael Anderson, der kunne sætte målet i nettet til 1-0.

Efter scoringen skiftede momentum dog og Urawa kom mere med i kampen og satte et solidt tryk. Derfor kom det heller ikke helt som en overraskelse at udligningen faldt to minutter før pausetid på en retur efter et hjørnespark, hvilket samtidig sluttede de første 35 minutter.

Anden halvleg blev mere åben og det vekslede frem og tilbage. Det kunne dog ses at FCM'erne ikke var vant til varmen og de mange højdemeter, hvorfor spillerne lettere blev forpustede og trætte.

Spillet flød heller ikke på samme måde, og derfor var pointdelingen i sidste ende et fair resultat for begge parter. Eneste højdepunkt var indskiftningen af Aziz Essaisi i det 55. minut, der dermed fik sin debut.

Kenneth Andersen, der udgør en del af det trestrengede trænerteam på turen, havde efterfølgende både plusser og minusser noteret i bogen.

- Indsatsen og indstillingen kan vi ikke sætte en finger på, men til tider mangler der kvalitet både individuelt og som hold. Især i anden halvleg får vi ikke sat tingene op både med og uden bold.

- Første kamp er altid svær i sådan en turnering i et helt andet land, med en anden temperatur og efter en lang rejse - en ren kold tyrker, men nu er vi i gang og ser frem til næste kamp i morgen, fortæller Kenneth Andersen.

Og den kamp spilles klokken 19.00 dansk tid mod det lokale håb fra Chivas.

Kampstatistik, Chivas Internacional 1. runde:
FC Midtjylland – Urawa Red Diamonds (JAP) 1-1 (1-1)
20' 1-0 Mikael Anderson
33' 1-1 Urawa Red Diamonds

Start-11: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck (68' Mads Olsen), Andreas Poulsen - Gloire Rutikanga, Nikolaj Kirk, Mads Vang (55' Aziz Essaisi), Mikael Anderson - Simon Sterring, Jákup Thomsen (50' Sebastian Buch Jensen)

Bænk: Simon Petersen, Japhet Sery Larsen, Mads Olsen, Victor Torp, Aziz Essaisi, Sebastian Buch Jensen, Mathias Nors