01.02.2016, 13:58 | Af: Administrator

FCM sikrer sig finsk midtbanetalent

17-årige Kaan Kairinen ny mand i FC Midtjylland 

FC Midtjylland har sikret sig et af de mest ombejlede talenter i europæisk fodbold. Det drejer sig om det 17-årige midtbanetalent Kaan Kairinen, der er hentet i den finske klub FC Inter Turku Oy.

Allerede som 15-årig fik Kaan Kairinen debut i den bedste finske række Veikkausliiga, og i dag står den defensive midtbaneslider noteret for 50 kampe for FC Inter, der i sidste sæson sluttede som nummer fire lige uden for de europæiske pladser.

- Kaan er en eftertragtet spiller, der har været i søgelyset hos flere europæiske storklubber. Vi er stolte over, at det er lykkedes os at hente så lovende en spiller til FC Midtjylland, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

Kaan Kairinen er blevet hentet som et resultat af scouting-samarbejdet mellem FC Midtjylland og Brentford FC, der har fulgt ham tæt gennem det sidste år.

- Vi har haft en tæt dialog med vores analytiske team i England om Kaan. Han har en imponerende fysik, når man tager hans unge alder i betragtning, og samtidig er han en dynamisk og teknisk velfunderet midtbanespiller med et godt spark, forklarer Steinlein.

FC Midtjylland har skrevet en tre-årig kontrakt med Kairinen, som glæder sig til sit nye eventyr i Danmark.

- Det føles fantastisk. Det er det første store skridt i min karriere, og jeg ser virkelig frem til. Jeg føler, at tidspunktet er det rigtige for mig. Samtidig vil jeg også gerne takke Inter Turku for en god tid i klubben, siger Kaan Kairinen.

- Jeg håber, jeg kan udvikle mig og blive en endnu bedre fodboldspiller i FC Midtjylland. Det er jeg klar til at arbejde hårdt for. FCM er en topklub i Skandinavien, så det her er en god mulighed for mig, siger Kairinen.

Den venstrebenede teenager var i efteråret på The Guardians liste over de 50 største talenter i verden. En liste, som Mikkel Duelund var på året før.