04.02.2016, 17:39 | Af: Administrator

Gode takter i Gøteborg-test

17-årige Mikael Anderson åbnede slaget mod IFK Gøteborg, men svenskerne kom igen og vandt i straffesparkskonkurrence

Der var masser af plusser i cheftræner Jess Thorups notesbog efter dagens første halvleg mod de svenske vicemestre fra IFK Gøteborg. Måltavlen viste helt fortjent 2-0 efter 45 minutter, hvor FCM-mandskabet bortset fra det første kvarter dominerede.

Efter knap en halv time gav dominansen bonus, da banens yngste, 17-årige Mikael Anderson, fra en spids vinkel sendte de danske mestre i front.

Akademispilleren var vaks, da Rilwan Hassan fik langt bolden på tværs, efter at nigerianeren fik returen på sin egen afslutning.

Scoringen gav et yderligere hak til den midtjyske dominans, og ti minutter senere fordoblede Jakob Poulsen sikkert føring på straffespark, efter at Paul Onuachu, der havde fået chancen helt i front, blev revet omkuld i feltet.

Inden pausen var det også tæt på 3-0, da Patrick Banggaard fik kæmpet sig til en afslutning efter hjørnespark, men det blev ved de 2-0.

Dermed lignede det en sikker midtjysk sejr, da anden halvleg blev fløjtet i gang.

Men med godt ti minutter tilbage af opgøret leverede IFK Gøteborg, anført af den tidligere FCM-profil Mads Albæk, et stærkt comeback. Fra en position bagerst i feltet bragede den venstrebenede midtbanespiller reduceringen ind, og blot tre minutter senere kunne han så udligne på kampens andet straffespark.

Dermed skulle vinderen findes i netop en straffesparkskonkurrence. Men inden den blev skudt i gang, nåede FC Midtjylland at sætte Patryk Wolanski i mål. Og det skulle vise sig at være en god ide, for polakken klarede svenskernes første straffespark. Uheldigvis havde Paul Onuachu forinden brændt sit forsøg.

Herefter fulgt ti scoringer, for FCM signeret af Mads Døhr Thychosen, Marcos Urena , Daniel Royer, Jakob Poulsen og Patrick Banggaard, men den stime blev brudt af midtjydernes nye venstre back Bödvar Bödvarson, der måtte se sin afslutning fra 11-meterpletten reddet.

Selv om det blev til et nederlag, var der masse af positive momenter i opgøret, som bød på startpladser til de to akademispillere Mikael Anderson og Rasmus Nissen, mens der var uofficielle debuter til både Bödvar Bödvarson og Harmeet Singh.

FC Midtjylland – IFK Gøteborg 2-2 (2-0)
1-0 Mikael Anderson 27’
2-0 Jakob Poulsen 38’ (straffespark)
2-1 Mads Albæk 79’
2-2 Mads Albæk 82’ (straffespark)

IFK Gøteborg vandt 8-7 efter straffesparkskonkurrence.

Start-11: Mikkel Andersen (90' Patryk Wolanski), Rasmus NissenPatrick Banggaard, Daniel O'Shaughnessy, Bödvar Bödvarson, Tim Sparv (46' Daniel Royer), Jakob PoulsenRilwan Hassan (75' Mads Døhr Thychosen), Awer Mabil (60 Harmeet Singh), Mikael Anderson (75' Marcos Ureña)Paul Onuachu

Bænk: Patryk WolanskiKian Hansen, Harmeet Singh, Mads Døhr Thychosen, Marcos Ureña, André RømerDaniel Royer