09.02.2016, 18:05 | Af: Administrator

Uafgjort mod svensk Champions League-deltager

Comeback til anfører Kristian Bach Bak i 1-1-kampen mod Malmø FF

FC Midtjylland sluttede træningslejren i Dubai med 1-1 mod svenske Malmø FF. Et mål i hver halvleg afgjorde slaget på The Sevens efter en indledning, hvor ingen af holdene for alvor fik fat i spillet. Alligevel bød de første ti minutter på et par gode muligheder – en til hver.

For efter godt fem minutter endte bolden lidt tilfældigt hos Václav Kadlec bagerst i feltet, men tjekken fik ikke ordentlig ramt på bolden. Nogle minutter senere var det så i den anden ende, der var fare på færde, men fra kanten af det lille felt forsøgte svenskerne sig med en bold på tværs uden succes.

Ellers var det småt med chancerne i kampens indledning, hvor begge hold kæmpede om at få overtaget. Og det var danskerne, der vandt slaget i første halvleg, og spilovertaget gav pote efter 26 minutter.

Et gennemspillet angreb kunne sidste års superligatopscorer Martin Pusic sikkert afslutte og sende ulvene i front. Forud var gået flotte kombinationer mellem Olsson og Hassan, inden Kadlec sendte den ind til Pusic.

Herfra var det midtjyderne, der var i teten, og det udmøntede sig i et god mulighed til Kristoffer Olsson, da Rilwan Hassan elegante forlængede et indkast med hælen og sendte svenskeren af sted. Afslutningen manglede dog farlighed.

Anden halvleg var knap begyndt, da Malmø FF fik sendt bolden i nettet efter et frisparksindlæg. Men flaget var hejst, og målet blev annulleret for offside.

Det blev det til gengæld ikke efter godt en times spil. En presset Kian Hansen fik sendt en clearing på tværs af banen, og på kanten af feltet var den tidligere Bundesligaangriber Markus Rosenberg sikker og kunne noteres for udligningen.

Forinden var den bulgarske tilgang Nikolay Bodurov, der fik sine første FCM-minutter i benene, kommet frem til et kvalificeret hovedstød efter et hjørnespark.

Ellers var det så som så med højdepunkterne i de sidste 45 minutter, men et af de absolutte lyspunkter var efter godt 70 minutter, da anfører Kristian Bach Bak blev sendt i aktion for første gang i opstartens træningskampe.

Kampen var sidste test i Dubai. Onsdag drager truppen tilbage til Danmark, hvor der lørdag venter opstartens sidste træningskamp, når AC Horsens med lejesvenden Jonas Gemmer og den tidligere FCM’er Frederik Møller er modstanderen.

FC Midtjylland – Malmø FF 1-1 (1-0)
1-0 Martin Pusic 26’
1-1 Markus Rosenberg 61’

Start-11: Patryk WolanskiAndré Rømer (70’ Kristian Bach Bak), Kian Hansen, Nikolay Bodurov, Filip Novák,Tim Sparv (70’ Jakob Poulsen), Kristoffer Olsson (46’ Mikkel Duelund), Rilwan Hassan (62’ Harmeet Singh), Václav Kadlec (80’ Marcos Ureña), Pione Sisto (70’ Daniel Royer), Martin Pusic (62’ Paul Onuachu).