07.02.2016, 17:22 | Af: Administrator

Ungdomstræner et niveau op

Assistenttræner for FCM U15, Jan Kirkeby, har bestået sin eksamen. Han er nu indehaver af en A-licens

Mottoet for FC Midtjyllands akademi lyder, at den, der opgiver at blive bedre, ophører med at være god. Derfor er det også kun en god ting, når en træner videreudvikler sig, fortæller akademichef Flemming Broe.

- Generelt set er det positivt med en træner som videreudvikler og uddanner sig for at blive bedre. Det sikrer, at vi fortsat kan bibeholde det høje trænerniveau i FCM. Derfor et stort tillykke til Jan, lykønsker akademichefen.

A-licensen er den næsthøjeste trænerlicens under DBU og tager et år at gennemføre. At det lige er Jan Kirkeby, der har klaret nåleøjet, kommer ikke til den store overraskelse for udviklingschef fra U7-U15, Niels Peter Iversen.

- Jan er meget seriøs og ambitiøs omkring sit arbejde, og det er dejligt at se en person arbejde målrettet frem mod et mål. Med uddannelsen sikrer han også de bedste sparringsmuligheder i forhold til trænerteamet omkring U15-holdet. Den gensidige sparring er vigtig, fastslår Iversen.

Hovedpersonen selv ser heller ikke A-licensen som en trædepude, men et skridt nærmere drømmen.

- For det første betyder det, at det mål, jeg satte for et år siden, er blevet opfyldt. Det betyder også, at drømmen om at bruge mere tid på fodbold, på træningsbanen og i fordybelsen med kollegaer forhåbentlig er tættere på end før uddannelsen. Og det er stadig et mål for mig, for man skal hele tiden dygtiggøre sig, også selvom uddannelsen er i hus, lyder det fra Jan Kirkeby, der 1-2 gange om ugen også er med til morgentræningen af de unge talenter.