07.02.2016, 20:36 | Af: Administrator

Værdifuld sparring for u-holdene

Der blev både gode vist gode og mindre gode takter, da FCM U19 spillede 3-3 med AaB i den sidste test inden onsdagens Youth League-brag. Også FCM U17 spillede uafgjort med nordjyderne.

Ligesom i sidste weekends kamp mod AGF benyttede cheftræner Kenneth Andersen sig af alle de spillere, han havde til rådighed, og det var FCM U19, der var ovenpå i kampens indledning. Der blev vist glimrende boldomgang og spillerne var i konstant bevægelse og tog de fornødne løb.

Da føringsmålet ikke kom, gik FCM dog ned i kadence, og det blev prompte straffet af et skarpt AaB-hold. AaB’s boldholder fik upresset lov til at slå et indlæg og det udnyttede Sebastian Andersen til at heade gæsterne i front. Blot to minutter senere øgede gæsterne føringen – og igen var det med enkle midler. En bold blev spillet ind foran mål, og der kunne Marco Ramkilde løbe imellem to forsvarere og let score.

Tre minutter før pausen lykkedes det dog FCM U19 at komme tilbage i kampen. Andreas Poulsen slog et frisparksindlæg til bagerste stang, hvor navnebror Murbeck dukkede op og reducerede. Den stilling holdt knap et minut, så slog AaB til på en omstilling - og så var FCM U19 jo lige vidt.

Det var et mere koncentreret hold der kom op fra omklædningsrummet, og inden der var gået et minut, havde FCM U19 fået reduceret. Mads Vang samlede en løs bold op og scorede fra kanten af feltet. Otte FCM-udskiftninger indenfor et kvarter resulterede dog i en noget ujævn anden omgang, og vi skulle frem til fem minutter før tid, før kampens sidste scoring faldt. Sebastian Buch blev sendt i dybden af Victor Torp og udlignede til 3-3.

- Vi møder et godt AaB-hold, der satte os under pres og straffede vores fejl. Både 0-2 og 1-3 målet kommer efter koncentrationssvigt hos os, og det var godt for os lige at mærke at træerne ikke vokser ind i himlen, og at vi bliver straffet, når vi ikke gør tingene ordentligt, udtalte Kenneth Andersen.

Ligesom det var tilfældet mod AGF måtte U19-trænerstaben se bort fra Hagelskjær, Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Riis og Sterring, mens Gloire blev skånet. Derudover manglede Rasmus Nissen, Mads Døhr Thychosen og Mikael Anderson, der alle tre har været med førsteholdet i Dubai. Trioen vender dog tilbage i tide til at være med i de sidste forberedelser til Atletico-kampen.

Den kamp spilles onsdag kl. 17.00 på MCH Arena, og der er gratis adgang, så mød op og hjælp talenterne videre til ottendedelsfinalen!

FC Midtjylland U19 – AaB U19 3-3 (1-3)
22’ 0-1 Sebastian Andersen, AaB
24’ 0-2 Marco Ramkilde, AaB
42’ 1-2 Andreas Murbeck
43’ 1-3 Joakim Mæhle, AaB
46’ 2-3 Mads Vang
85’ 3-3 Sebastian Buch Jensen

U17 fik øvet sig på omstillingsfasen
Også U17-holdet var i aktion på Wunderelf Arena lørdag eftermiddag. Ligesom i kampen mod AGF blev kampen brugt til at terpe omstillingsspillet, og især i første halvleg stod FCM U17 lavt på banen.

Efter tyve minutters spil bragte Noah Grøn Iversen FCM i front, og det var netop efter en omstilling. Mikkel Jakobsen og Mads Carlson stod for forarbejdet.

I anden halvleg gik ulvene længere frem på banen, og det betød at rollerne blev byttet om – det var nu AaB der søgte omstillingsmulighederne, og i slutningen af en lidt rodet anden halvleg lykkedes det gæsterne at få udlignet.

- Det så fornuftigt ud, og vi fik sat os selv i nogle gode positioner. Ligesom i kampen mod AGF er vi ikke helt skarpe nok, når bolden skal have det sidste touch. Også denne gang var der spilletid til alle, og da vi havde en del spillere med hos U19, var der mange minutter til førsteårsspillerne, fortæller Svend Graversen.

Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Andreas Poulsen, Victor Torp og Sebastian Buch Jensen var alle blevet forfremmet til U19-truppen, mens forskellige skavanker holdt Kristian Brøndum Pedersen, Gustav Kjeldsen og Oskar Bloch på sidelinjen.

Næste træningsmodstander for de to akademihold bliver Brøndby. Sjællænderne gæster Wunderelf Arena lørdag d. 13/2 med kampstart kl 12.00 (U17) og kl. 14.15 (U19).

FC Midtjylland U17 - AaB U17 1-1 (1-0)
20' 1-0 Noah Grøn Iversen
77' 1-1 Jonathan Stæhr, AaB