02.10.2018, 19:33 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

”Det skal være ægte og med hjertet”

Jens Poulsen og DK Company er ikke hovedpartner i FCM Samfund for sjov – der skal flyttes noget, og der skal gøres en forskel for mennesker

Egentlig kunne Jens Poulsen være ligeglad. Han har jo nok at give sig til med DK Company, virksomhedens 2200 ansatte samt en milliardomsætning, men Jens Poulsen er ikke ligeglad.

Interessen for samfundet og mennesker er en integreret del af DK Company-stifterens dna, og han påtager sig som det mest naturlige i verden et ansvar for sine ansatte, leverandører og medmennesker generelt.

- Jeg kender Claus Steinlein, og vi har tit talt om at lave noget sammen. Vi har dog flest damebrands, så muligheden har ikke rigtig været der. Det kom den med FCM Samfund, for her var noget, hvor vi i fællesskab kan gøre en forskel, siger Jens Poulsen i en ledig stund på sit kontor i Ikast.

Det handler om at hjælpe mennesker generelt og gøre en forskel lokalt og regionalt, og når han er en del af en kommune, hvor antallet af mennesker på overførelsesindkomst er relativt højt, ser han det som en forpligtelse at bidrage til at ændre tallet.

- Ledighed er ikke sundt, og der findes mange menneskelige tragedier og skæbner i den gruppe, hvilket blandt andet bunder i, at vi har delt vores samfund op i dur eller dur ikke, men så simpelt er det naturligvis ikke, mener Jens Poulsen.

Han tror på, at FCM Samfund har kræfterne til at hjælpe mennesker ud af blindgyden, hvor de, omringet af kommune, fagforening og regler, ikke motiveres eller finder overskud til for eksempel at bevæge sig ind på arbejdsmarkedet. Som Jens Poulsen siger, lever vi et samfund, hvor der er mindsteløn, men der er mennesker, som ikke er mindstelønnen værd. Ikke fordi de ikke vil være det, men fordi de har udfordringer fysisk, psykisk og socialt.

- Bare et tænkt eksempel: Hvis nu et menneske er 60 kroner værd i timen, hvorfor skal vedkommende så ikke have lov til at arbejde i et job, der giver 60 kroner i timen? Det skal naturligvis ikke være muligt at bygge sin virksomhed på billig arbejdskraft, så det skal styres med kvoter, men det er noget, vi som samfund skal tage ansvar for, slår Jens Poulsen fast, og han dyrker det i høj grad selv hos DK Company.

- Der er ikke noget, som at se et menneske vokse ved at blive en del af noget – at føle sig noget værd.

Han glæder sig til samarbejdet med FC Midtjylland og FCM Samfund, for sammen bliver det muligt at gøre en stor forskel, forudser Jens Poulsen.

- FC Midtjylland rummer et fantastisk netværk, både hvad angår virksomheder og politikere, og derudover tænker FC Midtjylland innovativt, hvilket vi også gør hos DK Company. Sammen kan vi tage de kampe, der skal tages, for de findes, og der er kun vindere ved at bringe mennesker tilbage på arbejdsmarkedet, pointerer DK Company-ejeren.

Det er det for det pågældende menneske, for virksomheden, for kommunen og for sundhedssystemet. FCM Samfund skal sætte en ny dagsorden og skabe rammerne for at hjælpe mennesker, som på den ene eller anden måde er kriseramte, mener Jens Poulsen, og han involverer sig ikke i arbejdet for at brande sig selv og DK Company - eller for at vinde CSR-priser. Hvis der findes noget, han er ligeglad med, er det den slags.

- Det skal være ægte og med hjertet, ellers holder det ikke, konstaterer han med en klang, som tydeligt indikerer, at han mener det.