14.12.2019, 12:53 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

14. december: Dannys drøn i Manchester

FC Midtjylland slog Manchester City - sådan lød det faktisk tilbage i 2008

Når man ser på Manchester City i dag, virker det ikke videre sandsynligt, at FC Midtjylland engang har slået det store Premier League-mandskab.

Men det har de.

Den 14. august 2008 spillede FC Midtjylland på udebane mod mægtige City foran 17.200 tilskuere i UEFA Cup, og hjemmeholdet stillede med en stjerneparade af spillere – blandt andre henviste målmand Joe Hart Kasper Schmeichel til udskiftningsbænken, og Daniel Sturridge var med i angrebet hos værterne.

Det tog FCM-mandskabet sig dog ikke af.

I det 15. minut erobrede lille Jude Nworuh bolden midt på banen, han spillede kort til Jonas Borring, som straks fandt en fremadstormende Mikkel Thygesen. Han førte hurtigt bolden ned mod City-målet, og på kanten af feltet skubbede han bolden til højre, hvor Danny Olsen kom til, og med et tørt hug sendte han bolden i nettet bag en paralyseret Joe Hart.

Stillingen holdt hele vejen, og de ”små” danskere rejste fra fodboldens moderland med en overraskende sejr – skabt på Danny Olsens fremragende scoring. Desværre blev det videre anvancement spoleret af et selvmål i det 89. minut i returopgøret på MCH Arena. Dermed endte opgøret 1-1 samlet og englænderne trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen. 

Billederne er venligst stillet til rådighed af TV 3 Sport.