20.12.2019, 12:21 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

20. december: Ung mand i startopstillingen

Andreas Poulsen blev FC Midtjyllands yngste mand i startopstillingen - halvandet år senere blev han solgt til Bundesligaen

Da FC Midtjylland varmede op til udekampen mod Silkeborg IF den 1. december 2016, var der en ung fyr hos gæsterne, som havde ekstra sommerfugle i maven.

17 år og 50 dage var han, og godt fire år tidligere løb han rundt og spillede fodbold for sjov sammen med kammeraterne i Ikast KFUM.

Nu ventede han på at gøre sin entré i landets bedste fodboldrække, og han blev dermed FC Midtjyllands yngste spiller nogensinde i startopstillingen.

Andreas Poulsen var og er navnet, og han spillede hele kampen for et FCM-mandskab, som endte med at tabe kampen 2-1.

Det var den eneste kamp, unge Andreas fik i sæsonen 2016/17, men sæsonen efter blev det til flere trods den unge alder.

Han nåede 10 kampe i 2017/18, og rekordlisten tæller dermed 11 kampe, som gav ni sejre, en uafgjort samt et nederlag – nemlig det i Silkeborg.

Halvandet år efter kampen i Silkeborg skete der nye og store ting i Andreas’ karriere.

Han blev i sommeren 2018 kåret som årets akademispiller i FC Midtjylland, men det var også på det tidspunkt, at legendariske Borussia Mönchengladbach hentede den unge venstre back til en klub, som har stolte traditioner med danske spillere.

Et stort, tocifret millionbeløb blev smidt på bordet, og så rejste FC Midtjyllands yngste spiller i startopstillingen mod syd og nye udfordringer i Bundesligaen.