15.01.2018, 10:05 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

A-landsholdsdebut til ung islænding

Det unge offensivtalent, Mikael Anderson, har debuteret på det islandske A-landshold

Den 19-årige offensivspiller, Mikael Anderson, har været i FC Midtjylland siden islændingens U15-tid, men tørner aktuelt ud for Vendsyssel FF på et lejeophold frem til sommeren 2018. Forleden gik en stor drøm i opfyldelse for den unge spiller, da han debuterede på det islandske A-landshold.  

Det var en meget overrasket Mikael Anderson, der via omveje blev klar over, at han var udtaget til samlingen i Indonesien. 

- Jeg spillede FIFA, og så tjekkede jeg lige Facebook og opdagede, at min morfar havde delt et opslag fra det islandske fodboldforbund. Jeg klikkede så ind på det og kunne se, at mit navn optrådte på listen over udtagede spillere til A-landsholdsturen til Indonesien. Jeg havde svært ved at tro, det kunne være rigtigt. Det var en kæmpe overraskelse, fortæller Mikael Anderson.

- Dagen efter ringede landstræneren så til mig, og der gik det nok for alvor op for mig, at jeg skulle med. Han fortalte, at han så mig som fremtidens mand, og at han syntes, jeg havde gjort det godt på U21-landsholdet, uddyber Anderson.

I debutkampen besejrede Island Indonesien med sikre 6-0. Anderson var med blandt de udvalgte 11 fra start og spillede 65 minutter.

- Jeg kunne godt mærke, da jeg stod der, at det var en særlig kamp. Jeg lavede nogle dumme fejl til at starte med, men kom heldigvis bedre efter det og fandt mit spil frem. Jeg  turde udfordre min direkte modspiller og var da også tæt på at score, så alt i alt er jeg tilfreds, fortæller en glad Mikael Anderson.   

- Det betyder selvfølgelig rigtig meget for mig og min familie. Det er jo en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, afslutter den unge offensivspiller. 

Mikael Anderson og Vendsyssel FF sparker forårssæsonen i NordicBet Ligaen i gang den 4. marts hjemme mod FC Roskilde.