21.02.2018, 12:30 | Af: | Foto: Getty Images

Både klubber og fans tilgodeses i ny slutspilsplanlægning

Efter en grundig evaluering af seneste sæsons slutspil og efter masser af input fra alle interessenter er der nu blevet ændret i den måde slutspillet tilrettelægges på, så fans og klubber får endnu bedre mulighed for at planlægge

2016/17 sæsonen var den første med den nye turneringsstruktur i Alka Superliga. Det var første gang klubber og fans oplevede intensiteten med det nye slutspil, og dermed også første gang de oplevede vilkårene med den nye struktur. Både klubber og fans var kede af den korte varsel, der var op til enkelte af runderne i slutspillet, hvor det først relativt kort tid før runden blev kendt, hvilke dage ens klub skulle spille. Derfor har det op til det kommende slutspil været et stort ønske at sikre kendskab til spilledagen så tidligt som muligt. Og takket være stor fleksibilitet fra de to live rettighedshavere har det været muligt at opfylde det ønske.

Det betyder, at efter runde 26, når programmet for slutspillet er klar, så vil samtlige klubber og dermed også fans vide, hvilken dag klubbens kampe spilles resten af sæsonen – afhængig af om der skal spilles Europa playoff eller playoff om forbliven i Alka Superliga.

- Efter sidste sæsons slutspil fik vi masser af input fra fans, klubber og andre interessenter til mulige forbedringer. Og på trods af at datoplanen for nylig er blevet ændret, og slutspilsfasen dermed er skrumpet med en uge, så har det alligevel været muligt at tilgodese det primære ønske – nemlig viden om hvilken dag klubben skal spille, så der er mulighed for at planlægge. Jeg vil i den anledning sende en stor tak til vores to live rettighedshavere MTG og Discovery Networks, som har vist en større fleksibilitet, end de er kontraktuelt forpligtet til, og det på trods af, at de i en del runder risikerer at miste deres ellers faste spilletidspunkter, siger direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Slutspilsprogrammet forventes at være klar senest onsdag d. 21. marts. En oversigt over alle runderne kan ses i datoplanen på superliga.dk. Her findes også en slutspilsimulator, hvor fans kan komme med deres ”objektive” bud på resultaterne i resten af grundspillet, og se om favoritholdet ender i mesterskabsspillet eller skal spille gruppespil og playoff.