05.12.2018, 10:17 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

En farlig slange ved navn Ove

Svend Graversen satte engang verdensrekord i sprint - og det hele bundede i frygten for slanger

Hvis der er noget, Svend Graversen er bange for, er det slanger.

FC Midtjyllands sportschef får nærmest panikangst, hvis der er udsigt til mødet med slanger, men det er selvfølgelig ikke noget, han decideret praler med.

Ove Pedersen ved det dog.

Netop de to var engang i Afrika sammen for at scoute spillere, og på et tidspunkt fik de øje på nogle autentiske, afrikanske hytter nede bag en bane, og dem ville de gerne se nærmere på, hvis det var muligt.

De afrikanske værter nikkede høfligt, intet problem, sagde de, og så bevægede den lille delegation sig i retning af hytterne.

På det tidspunkt var Svend Graversen allerede betænkelig, for mellem banen og hytterne var der et område med højt græs, og i Svend Graversens verden var det et mekka for slanger, hvilket han dog ikke sagde noget om.

Mens de bevægede sig igennem det høje græs, gik snakken, og Ove Pedersen lod sig ubemærket falde lidt tilbage.

Pludselig mærkede Svend Graversen noget kildende på sit ene ben, og på samme tid hørte han en hvislende lyd.

Aldrig før eller siden er FC Midtjyllands sportschef set så hurtig - han satte i en sprint, som var en OL-udtagelse værdig, og han stoppede først, da han stod nede ved hytterne. Da han vendte sig om, så han Ove Pedersen og de afrikanske værter, som var meget tæt på at omkomme af grin.

Det kildende, som Svend Graversen havde mærket på sit ben, var en af Ove Pedersens fingre, og den hvislende lyd, han havde hørt, kom fra Ove Pedersens mund.