21.02.2017, 12:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Færøsk U21-landsholdsspiller får lang kontrakt

FC Midtjylland har skrevet en fem-årig kontrakt med Jakup Thomsen, der i forårssæsonen er udlejet til Skive IK

FC Midtjylland lejede på transfervinduets sidste dag Jakup Thomsen ud til Skive IK i 1. division. Men det er bestemt ikke, fordi midtjyderne har mistet troen på den færøske U21-landsholdsspiller. Tværtimod. Klubben har nemlig givet angrebstalentet en fem-årig kontraktforlængelse.

- Jakup har været dygtig til at adoptere næste niveau. Han er bevidst om, at han har nogle ting, han skal arbejde med, men han har nogle spændende kvaliteter. Han er dygtig i boksen, hvor han kan lave det uventet. Han kan dukke op ud af ingenting, siger akademichef Flemming Broe.

- Samtidig er han hårdtarbejdende og har en stor ærgerrighed. Han har stor mental robusthed, og så har han udvist tålmodighed. Jakup er en udviklingsspiller, der skal lægge på sit spil, men som omvendt har nogle spændende spidskompetencer, som vi ser frem til at arbejde videre med, siger Flemming Broe.

Jakup Thomsen er en del af den talentfulde årgang 97, og han er stolt over at have sat sin underskrift på en kontraktforlængelse.

- Det er kæmpestort at få tilbudt en fem-årig kontrakt Der er mange talentfulde 97’ere, siger Jakup Thomsen.

SE OGSÅ: FCM TV: Drømmekasse af den færøske U21-landsholdsspiller

- Jeg er meget stolt over det, jeg har opnået. Da jeg kom her for snart tre og et halvt år siden, var der ingen, der havde forventet det her. Det viser bare, at jeg har troet på mig selv, og jeg har vist, jeg kan klare det. Jeg har bare taget skridtene et efter et, og nu er jeg her.

Den færøske U21-landsholdsspiller er i foråret udlejet til Skive IK i 1. division.

- Nu har jeg et halvt år i Skive til at vise mig frem på 1. divisionsniveau, og forhåbentlig kan jeg komme tilbage og vise mig på et endnu højere niveau og slå igennem. Det er det, jeg håber på.

- Jeg skal vise, at jeg kan udvikle mig endnu mere. Jeg mangler stadig at tage nogle skridt, men får jeg lavet mine mål, så kan jeg sagtens komme endnu højere op.

Skive ligger på fjerdepladsen med kun to point op til Hobro på førstepladsen, inden 1. division skydes i gang til marts, og den udlejede angriber ser frem til et spændende forår for skibonitterne.

- Jeg ser meget frem til det. Det er en stor mulighed for mig. 1. division er et højt niveau, og Skive ligger på en fjerdeplads. Hvem siger, at vi ikke kan rykke op i Superligaen med Skive. Muligheden er der, mener landsholdsangriberen.

Jakup Thomsen er noteret for otte U21-landskampe for Færøerne.