18.09.2018, 14:17 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland-jurist er udvalgt til Faglig Dag på Århus Universitet

Kristian Kjær skrev speciale om sportsret i forbindelse med sin uddannelse til jurist – nu vender han for en dag tilbage til universitetet som paneldeltager

FC Midtjylland har i alle kroge af klubben tilknyttet en lang række specialister og eksperter, og én af dem er udvalgt som paneldeltager i forbindelse med Faglig Dag 2018 på Institut for Statskundskab på Århus Universitet.

29-årige Kristian Kjær er til daglig rekrutteringsansvarlig og intern jurist hos FC Midtjylland, og torsdag den 20. september kommer han i fint selskab i Søauditoriet, hvor de forskellige sessioner blandt andre tæller paneldeltagere som Matilde Kimer, Connie Hedegaard, Nicolai Wammen, Peter Loft og Peter Skaarup, mens dagens talere er Mimi Jakobsen og Clement Kjersgaard.

Kristian Kjær, som blev uddannet jurist i 2016, er med i et panel, som blandt andet debatterer krænkende og diskriminerende tilråb i for eksempel fodbold – hvorfor er det, at normale og velopdragne mennesker slipper hæmningerne og bruger nedsættende og minoritetskrænkende fraser, når de træder ind i fodboldens verden? Og hvornår blev det acceptabelt at krænke minoriteter ved sportslige begivenheder?

- Jeg kom på banen via lektor Natalie Munkholm, som jeg kender fra min tid på universitetet. Da hun ikke selv følte sig hjemme i emnet, pegede hun på mig – blandt andet på baggrund af mit speciale i sportsret, fortæller Kristian Kjær, som glæder sig til at være en del af et panel, som kigger nærmere på bagsiden af medaljen.

- Det bliver spændende at tale om, hvordan en elitær fodboldverden dealer med racisme, homofobi og lignende, og umiddelbart tænker jeg, at det bliver en farverig debat med stærke holdninger, siger Kristian Kjær.

Udover FC Midtjyllands Kristian Kjær er paneldeltagerne Ilknur Kekec (træner og ungdomsformand i Høje Taastrup IF), Christian Bigom (formand for Pan Idræt), Nada El-Khatib (træner i Høje Taastrup IF) samt journalist Emil Rothstein-Christensen fra DR. Paneldebatten begynder klokken 9.30 og varer indtil klokken 11.15.