08.06.2020, 21:13 | Af: | Foto: Getty Images

FC Midtjylland planlægger kampe med tilskuere

Regeringens seneste udmelding om indkaldelse til drøftelser om 3F Superligakampe med flere 500 tilskuere vækker glæde i FC Midtjylland

Justitsministeriet oplyser mandag aften, at Joy Mogensen, Magnus Heunicke og Nick Hækkerup vil indkalde til drøftelser om 3F Superligakampe med flere 500 tilskuere på tribunerne.

- Kulturministeren, sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil indkalde til drøftelser vedrørende et forsøg med afvikling af Superliga-fodbold med flere end 500 tilskuere på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde. Forsøget forudsætter, at sundhedsmyndighederne finder, at der kan laves en forsvarlig model, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse

Afvikling af kampe med tilskuere på stadion er fundamental for 3F Superligaen og klubbernes evne til at oppebære indtægter fra mediepartnere, sponsorer og tilskuere, hvorfor Regeringens seneste udmelding vækker glæde i FC Midtjylland. 

- En Superligakamp med et maksimum på 500 tilskuere er meget lavt, når vi kigger på de muligheder, vi har for at optimere indgangsforholdende og inddele tribuneafsnittene og dermed mindske smitterisikoen på MCH Arena, fortæller Preben Rokkjær, Support- og Marketingdirektør. 

FC Midtjylland har allerede taget kontakt til Midt- & Vestjyllands Politi for at indlede en dialog om at skabe de bedst mulige rammer og sikre en forsvarlig afvikling af kampene. 

- Vi har udarbejdet en plan for, hvordan vi kan opdele MCH Arena i flere sektioner, således vi kan byde op mod 5.000 tilskuere til fodbold. Ingen sektioner vil indeholde mere end 500 tilskuere, og der vil være separate P-pladser, indgange, boder og toiletter for hver sektion. Herudover vil vi naturligvis have fuld fokus på rengøring, håndsprit og den anbefalede afstand, og så skal vi huske, at fodbold, modsat de fleste kulturtilbud, foregår under åben himmel, udtaler Preben Rokkjær. 

Endvidere er administrationen i gang med at udarbejde information til potentielle tilskuerne, så alle er forberedte på en hensigtsmæssig afvikling af kampene, og skulle der – mod forventning – opstå en situation med behov for smitteopsporing, giver billetsystemet mulighed for at informere den berørte gruppe tilskuere. 

- Den nuværende situation forringer produktet professionel fodbold, og er derfor til stor skade for alle 3F Superligaens klubber. At skulle udvælge 500 tilskuere blandt vores mange loyale fans og sponsorer er en noget nær umulig opgave, og når vi anskuer de forholdsregler, som vi kan tage på MCH Arena, mener vi, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lukke 5.000 og ikke 500 tilskuere ind, slutter Preben Rokkjær.

På tegnebrættet er blandt andet tiltag som at lukke tilskuerne tidsforskudt ind på stadion, ligesom der vil være skærmet for adgang afsnittene imellem.