18.01.2020, 16:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FCM Samfund modtager stor donation

Tre millioner kroner fra TrygFonden gør det muligt at søsætte et ambitiøst projekt for regionens unge på uddannelseshjælp – kommuner og uddannelsesinstitutioner bliver aktive medspillere

Onsdag var der store smil og jubel på MCH Arena.

Det skyldtes dog ikke endnu en sejr i 3F Superligaen, men derimod et besøg fra TrygFonden.

Kurt H. Jørgensen og Hans Kurt Larsen, begge fra TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, kiggede forbi, og med sig havde de en check på hele tre millioner kroner.

- Det er helt fantastisk med den flotte donation fra TrygFonden, og vi er beærede over, at en så anerkendt fond bakker op om vores projekt, Sammen går vi på banen, sagde projektleder Berit Schultz Thynebjerg fra FCM Samfund.

Hun var i selskab med Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør hos FC Midtjylland samt Michael Koch fra FCM Samfund, og trioen var begejstret ved udsigten til at gøre en forskel i den region, som er hjertet i både FCM Samfund og FC Midtjylland.

- I FC Midtjylland har vi en viden og ekspertise i forhold til at forløse menneskelige potentialer, det gælder både på Guldminen, Akademiet og omkring Superligatruppen, og vi sætter med glæde vores spidskompetence, talentudvikling, i spil – hvad enten drømmen handler om landsholdet eller i dette tilfælde drømmen om at komme i gang med et job eller uddannelse. Vi er overbeviste om, at det kan overføres, så der sker noget godt og konstruktivt for unge, som ikke umiddelbart er tæt på et job eller en uddannelse. Det vil vi i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og virksomheder i regionen gøre dem klar til, og vi brænder virkelig for dette projekt, understregede Preben Rokkjær efter den officielle overrækkelse.

Projektet, som er døbt Sammen går vi på banen, er målrettet unge mellem 18 og 30 år, som er på uddannelseshjælp – det vil sige uden arbejde og uddannelse.

Der er planlagt forløb, hvor der er fokus på fællesskab, det sociale aspekt samt udvikling af de personlige kompetencer hos de cirka 300 unge, som forventes at være en del af projektet, og som altid har FCM Samfund sine loyale partnere, ALPI, DK Company, Rationel Vinduer samt Vestjylland Forsikring i ryggen.

- Det er en stor glæde for TrygFonden at overrække denne donation til et ambitiøst og meget interessant projekt. FCM Samfund understøtter med projektet mange af de strategiske mål, vi arbejder med i TrygFonden – blandt andet at give plads til de unge i fællesskabet. I dette konkrete projekt er fokus på større trivsel hos de unge, blandt andet via motion og mental velvære, så vi glæder os meget til at følge projektet tæt, sagde Hans Kurt Larsen.

I den første del af et forløb spiller fysisk aktivitet på hold en central rolle, for eksempel med Fodbold Fitness, men også mentorsparring og personlig rådgivning er en del af det, de unge mødes med.

I anden halvdel af projektet kommer praktik, brobygning og småjobs-ordning på banen, og det sker sideløbende med fortsat fokus på sparring, undervisning, personlig rådgivning samt ikke mindst motion.

På kort sigt er målet at skabe større livsmestring hos de unge, på længere sigt at nedbringe antallet af unge på uddannelseshjælp i den midt- og vestjyske region.

- Fodbold er en vigtig del af vores kultur og fællesskab. Fodbold er en del af vores samfund, og vi har et håb om, at FCM Samfund med dette projekt rammer bolden perfekt i forhold til det, vi i TrygFonden står for, nemlig forpligtende fællesskaber, siger Kurt H. Jørgensen, som kalder projektet meget håndgribeligt og konkret.

Social ansvarlighed har stor betydning for FCM Samfund og FC Midtjylland, og det handler blandt andet om at give noget tilbage til en region, som altid bakker massivt op om en fodboldklub, der er så meget andet og mere end fodbold.

- Hele idéen med FCM Samfund er jo netop at gøre en forskel for mennesker, som oplever modgang i en eller anden form, og med den flotte donation fra TrygFonden bliver det muligt for FCM Samfund. Vi glæder os helt vildt, sagde Preben Rokkjær, inden parterne satte sig sammen for at drøfte de konkrete handlingsplaner for projektet, hvilket skete i en stemning, som mindede meget om stemningen på MCH Arena, når en vigtig topkamp er vundet – der var smil, glæde og ikke mindst store forventninger til fremtiden.