26.03.2018, 14:30 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

Fra Akademi Camp til træningslejr i Dubai

Nicolas Madsen var i en alder af 13 år på Akademi Camp i FC Midtjylland. Bare fem år senere rejste midtbanespilleren til Dubai med superligaholdet

Nicolas Madsen er netop fyldt 18 år, og han har været en del af FC Midtjyllands Fodboldakademi siden 2015. Det unge midtbanetalent snusede dog til tilværelsen på Akademiet allerede som 13-årig, da han deltog i FCM Akademi Camp.

FCM Akademi Camp er et sommertilbud til drenge i årgangene 04, 05, 06 og 07, der får mulighed for at afprøve tilværelsen på Fodboldakademiet. Her er en uge med fodbold på højeste niveau og samvær med andre fodboldinteresserede unge på dagsordenen.

Den nu 18-årige midtbanespiller husker tilbage på opholdet som en lærerig oplevelse.

- Det var en virkelig fed oplevelse at få – både på det personlige og fodboldmæssige plan. Det var jo første gang, man som ung dreng prøvede at leve som en rigtig fodboldspiller. Jeg synes, det gik godt, da jeg var afsted, og jeg tror da også, at det er en af grundene til, at jeg fik tilbudt en kontrakt på et senere tidspunkt, siger Nicolas Madsen.

Ifølge akademichef Flemming Broe vil en uge på FCM Akademi Camp udvikle de unge spillere såvel personligt som sportsligt.

- Du vil på FCM Akademi Camp få en uge med teknisk fodbold på højt niveau i tråd med den spillestil, som FC Midtjylland står for i alle rækker. Du vil under hele forløbet have højtuddannede trænere fra FC Midtjyllands fodboldakademi som trænere. De vil sørge for, at du gennemgår en uge, hvor bolden og dig er i centrum, fortæller akademichef Flemming Broe.

I slutningen af januar rejste en ældre udgave af Nicolas Madsen til Dubai, hvor FC Midtjyllands sidste forberedelser frem mod Alka Superligaens forårssæson skulle finde sted. Således endnu en camp i FCM-regi til stortalentet, men i en lidt anden størrelsesorden.

- Det var en meget stor oplevelse for en ung spiller som mig. Jeg fik selvfølgelig en masse god træning, hvor jeg blev presset til det yderste, og det var spændende at snuse til den fuldtidsprofessionelle levemåde og komme det tættere på superligaholdet, forklarer Nicolas Madsen, der har Jakob Poulsen som sin mentor.

Nicolas Madsen har således taget rejsen fra Akademi Camp til FC Midtjyllands Fodboldakademi, og nu snuser midtbanetalentet til Superligaen.

LÆS PROGRAMMET HER, OG SE HVORDAN DU TILMELDER DIN DRENG