07.06.2018, 11:00 | Af: FC Midtjylland | Foto: FC Midtjylland

Hareide roser Sistos overskud

Den tidligere akademispiller og FC Midtjylland-profil viste stort overskud ved tirsdagens træningspas med landsholdet. Et overskud der ikke er tilfældigt

I en alder af 15 år kom Pione Sisto til FC Midtjyllands Fodboldakademi, og allerede som 17-årig debutterede Pione fra Tjørring på klubbens superligahold i pokalturneringen. I dag slår Sisto sine folder på det danske A-landshold og i spanske Celta Vigo. 

Pione Sisto har udsigt til at deltage i sommerens VM-slutrunde i Rusland og deltager i landsholdets sidste forbederedelser frem mod slutrunden. Ikke bare på grønsværen imponerer Sisto landstræneren. Åge Hareide fremhæver desuden den driblestærke offensivspillers ro og overskud til at møde fansene. 

- Pione Sisto brugte halvdelen af tirsdag eftermiddag på at skrive autografer. Han skrev en til alle, og han tog billeder med alle. Det var fantastisk, at han gjorde det. Han blev 25 minutter ekstra, siger Åge Hareide til Ritzau. 

Top A træner i FC Midtjylland, Søren Bjerg, havde Sisto under sine vinger i offensivspillerens første år i FC Midtjylland. Derfor er Sistos overskud da heller ikke noget, der overrasker den 33-årige træner. 

- Det er noget, vi arbejder aktivt med på Akademiet. Spillerne er bosat her, og det betyder, at det er en helhedsuddannelse, vi giver de unge talenter, hvor der også tages ansvar for den enkelte spillers menneskelige udvikling. Spillerne opbygger meget stærke bånd og tager helt naturligt vare på hinanden, forklarer Søren Bjerg og fortsætter:

- Der er generelt en fantastisk kultur i klubben med tætte relationer til fansene og en bevidsthed om, at fansene udgør en stor og vigtig del af FC Midtjylland, og at det er en vigtig relation at pleje. Pione har altid været god til den slags og er et roligt og tålmodigt gemyt. Han er fra en stor familie, har mange søskende og tætte familiebånd, og det afspejler den person, han er, afslutter Bjerg. 

Pione Sisto har spillet 90 kampe for FC Midtjyllands superligahold og står foreløbigt noteret for 13 A-landskampe.