18.12.2018, 08:14 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Lånte anførerens bil

Inden FC Midtjylland blev stiftet, var der også mange narrestreger i Ikast fS

Da Stadome blev bygget i Ikast, var det store sager.

Pludselig var vind og vejr ikke så vigtigt - det var nu muligt at gå indendørs og træne på kunstgræs - men der var en lille ulempe.

Stadome var placeret langt fra omklædningsrummene, og daværende anfører i Ikast fS, Michael Elbæk, yndede at løbe over til Stadome, når der var træning.

Andre var ikke så vilde med den idé, blandt andre FC Midtjyllands nuværende A+ træner René S. Andersen, som hurtigt fik samlet en lille gruppe af unge spillere, som udtænkte en plan.

På det tidspunkt var Michael Elbæk en af de få, som havde bil, og de unge forstod ikke, at anføreren ikke kørte til Stadome med dem som passagerer.

De unge begyndte at vente så længe som muligt i omklædningsrummet, for på et tidspunkt ville Michael Elbæk begynde at løbe for at nå til træning.

I det sekund, han var væk, fandt de unge Michael Elbæks bilnøgle og satte sig ud i bilen, som fragtede dem til Stadome. Her parkerede de bilen i skjul, og efter træning trak de igen tiden, så anføreren begyndte at løbe hjem mod omklædningsrummene.

Derefter satte de sig ind i bilen og ræsede hjem.

Der gik flere måneder, og ingen sagde noget. Anfører Michael Elbæk opdagede heller ikke noget, så alt var godt, mente de unge.

Indtil den dag, hvor Michael Elbæk undrede sig over, at han i bunden af sin bil samlede mere og mere af det sorte gummigranulat, som lå spredt ud på kunstgræsset i Stadome.

Langsomt gik det op for anføreren, hvad der foregik, og fra den dag tog han sin bilnøgle med sig, når han løb over til Stadome.

Mens der var en flok unge spillere, som så en luksus forsvinde lige så pludseligt, som den var kommet.