15.08.2018, 14:17 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FCM Foto

Lang udflugt til Wales for loyale fans

Tre FCM-fans har tidligere været på mange udebaneture - men turen til Wales glemmer de ikke lige med det samme

De har været i Brügge, Southampton, Manchester og Hjørring, blandt andet, men den seneste tur til Wales og Europa League-kvalifikationskampen mod The New Saints på Cardiff City Stadium kommer nok til at fylde mest i en rum tid.

Torben Gundersen satte sammen med datteren Mille og sin far Reidar, der er tidligere topdommer og førsteholdsspiller i Ikast fS, kursen mod Wales for at følge favoritterne fra FC Midtjylland mod The New Saints. Turen derover gik stort set efter planen, og de slog følge med to andre FCM-fans, Sandra og Jytte, da de først var på britisk jord.

- Vi tog FC Midtjylland til os, da klubben blev stiftet. Vi er fra Ikast, hvor min far spillede mere end 200 førsteholdskampe i Ikast fS, men vi fik ret hurtigt FC Midtjylland ind under huden, fortæller Torben Gundersen.

De fyldte ikke meget på det store stadion i Cardiff, men de var der, og med en 2-0 sejr fik de også noget at glæde sig over - en glæde som dog snart blev udfordret.

- I Stansted bliver vores fly hjem forsinket to gange om fredagen, men endelig får vi besked om at gå til en gate. Her var et fly med kurs mod Bulgarien klar, og der ville vi godt nok ikke ned. Vi blev bedt om at gå tilbage til terminalen, hvorefter vi fik en ny gate at gå til. Det var samme gate, som vi lige havde været ved, men vi gik derud. Da vi nåede frem, skulle vi gå til en ny gate lige overfor, og endelig kommer vi igennem og ud i et fly, fortæller Torben Gundersen.

Her sad de så i 30 minutter, indtil piloten kom med en god og dårlig nyhed. Den dårlige nyhed var, at der var yderligere forsinkelse på 30-40 minutter, men den gode nyhed var, at flyet ville lette mod Danmark.

- Efter 50 minutter blev flyet aflyst, siger Torben Gundersen.

Efter mange telefonopkald og udredninger skulle en bus midt om natten fragte dem fra Stansted til Heathrow, hvor et SAS-fly ville flyve dem til København lørdag eftermiddag, men der var tekniske problemer med bussen. Flere chauffører forsøgte uden held. En mekaniker blev tilkaldt uden at kunne løse det, så til sidst blev det nødvendigt at tilkalde en ny bus.

- Med så mange uheld oveni hinanden, tænkte vi da på, om flyet nu også drattede ned, når vi skulle flyve hjem, siger Torben Gundersen galgenhumoristisk.

I Danmark fik Torben Gundersen sin søster til at hente sin bil i Billund Lufthavn og derfra køre direkte til København for at hente de loyale FCM-fans lørdag aften i Kastrup Lufthavn - cirka et døgn senere end planlagt landing i Billund.

- Engang bliver historien vel sjov ..., nej, humøret er oppe igen. Det afskrækker os ikke, at hjemturen udviklede sig, som den gjorde, siger Torben Gundersen, der, hvis FC Midtjylland klarer sig videre mod The New Saints, glæder sig over, at modstanderen i playoff-kampene bliver Malmø FF.

- Der kan man da køre over, konstaterer han grinende.

Historien ovenfor vidner om den enorme opbakning FC Midtjylland nyder, hvilket er væsentligt og afgørende for at skabe sportslig og forretningsmæssig succes, og ret forude venter nu returopgøret mod The New Saints på MCH Arena torsdag aften.

Om Mille, Torben og Reidar er der? 

Selvfølgelig er de det.